“Evimiz dünya”

TEMA Vakfı Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz, Selimiye İlkokulu’nda, Çiğdem Tanış öğretmenin rehberliğinde, ‘yavru tema’ 3. Sınıf öğrencilerine, Tema Vakfının “Evimiz Dünya Projesi” kapsamında eğitim verdi.

“Evimiz dünya”

Bu güzel etkinlikle ilgili bilgi veren Tema Vakfı Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz, projenin amacını şöyle anlattı:

“Amaç, çocukların evde yapabilecekleri tasarruf davranışları ile ilgili farkındalık kazanmalarını sağlamak. Suyumuzu, toprağımızı, havamızı, yani doğal varlıklarımızı orumak için evde neler yapabiliriz. Kendi evimizi temiz tutuyor, düzenliyor ve ona değer veriyoruz. Peki, ama tüm canlılarla birlikte yaşadığımız ‘ortak evimiz dünyayı’ ne kadar düşünüyoruz? Oratk evimiz dünyayı koruyalım diyoruz.

Eğitimlerimizde çocuklarımıza şunları söylüyoruz:

DOĞADA tohumları, toprağı, ağaçları, canlıları gözlemle; ağaç dik, tohum ek, ormanları, akarsuları, denizi çöplerden koru..

OKULDA karbon ayak izi, iklim değişikliğini, yenilenebilir enerjiyi öğren, küçülen kıyafetlerini, kitap ve defterlerini paylaş.

ALIŞVERİŞTE etiketleri oku, ihtiyacın olup olmadığını düşün, indirim ve 2. El ürünleri takip et.

EVDE kullanmıyorsan musluğu, elektriği, bilgisayarı kapat. Plastik, metal, kağıt, cam veatık yağları ayrı ayrı biriktir ve ilgili kurumlarla iletişime geç..

SOKAKTA toplu taşıtları, bisikleti ve yürüyüş yapmayı tercih et; su matarası, bez torba kullan ve sokak hayvanlarını besle..

HER YERDE doğa için gönüllü ol, doğayı sev, dünyayı koru..

Bunları anlattık çocuklarımıza. Çok güzel ve verimli bir çalışma oluğunu düşünüyorum. TEMA Vakfımızla işbirliği yapan değerli öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.”

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık