Farkındalık artsın, Katılımcılık çıtası yükselsin diye ...

A.Kemal KAŞKAR -

Farkındalık artsın, Katılımcılık çıtası yükselsin diye ...

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 21 Eylül 2016 Çarşamba günü saat 17:30’da özel gündem ve konuklarla toplandı. Bu durum, Yürütme Kurulu toplantı gündeminde, “Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün ziyareti ve Milas’ın genel sorunlarının görüşülmesi” şeklinde ifadesini buldu.

Belediye ek hizmet binası toplantı salonunda, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Genel Sekreter Salim Tanış, Üyeler Mehmet Sarban, Talat Erol, Meliha Tekin, Coşkun Efendioğlu, Özay Sabancı, Oktay Çelik, Mehmet Nergiz ve Kemal Kaşkar ile Milas Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pembe Sarı, Milas Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Selami Şahin ve Konsey Sekreteri Burcu Demirkol’un katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve Milas Belediye Meclisi’nin AKP’li Üyeleri Hürol Önder, Ejder Üstek, Mehmet İnpınar, Hayri Balcı, Ayşegül Güneş Semerci’nin katılımıyla toplandı. Toplantının son bölümüne, aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi de olan AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer de katıldı.

 

Ozay Sabancı Yürütme

Kurulu Üyesi oldu

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun önceki günkü toplantısında yaşanan bir başka kayda değer gelişme de, Yürütme Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülüzar Çelebilik’in kurul üyeliğinden istifasının ardından birinci sıradaki yedek üye Milas Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özay Sabancı’nın ilk kez Kurul toplantısına katılmasıyla yaşandı.

 

Farkındalığın artırılması

ve ‘Katılımcılık Çıtası’nın

yükseltilmesi amacıyla

Milas Kent Konseyi ile ilgili farkındalığın arttırılması ve ilçemiz gündemindeki sorunlarla ilgili olarak zaman yitirmeksizin çözümler üretilmesinde katılımcılık çıtasının yükseltilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantı, Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük’ün, Milas Kent Konseyi’nin yapısı ve çalışmaları ile ilgili bilgelendirme içerikli sunumuyla başladı.

 

‘Veterinerlik Fakültesi’

adımı

Mehmet Günlük daha sonra, ilçemizin sorun gündemine ilişkin bazı konuları dile getirdi.

Bunlar arasında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne yer arayışı gündemi ilk sırada yeraldı.

AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, bu konuda çok net konuşarak, Veteriner Fakültesi olarak değerlendirilmek üzere eski TKİ Sosyal Tesisleri alanı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan ‘söz alındığı’na, bu alanın, (FETÖ bünyesinde olduğu iddiasıyla kapatılan) Ümit Koleji binası ile kıyaslanmayacak kadar gelişmeye müsait, yani başlıbaşına bir ‘kampüs alanı’ olabilecek potansiyellere sahip bir alan olduğuna ve 15 Temmuz darbe girişiminin, pekçok konuda olduğu gibi bu konudaki girişimleri de sekteye uğrattığına dikkat çekerek, “Bu konuda, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısına kadar bekleyelim. Olmazsa, beceremezsek FETÖ’cülerin okulunu alıp Veteriner Fakültesi yapmak kolay” dedi.

Öztürk, bu çalışmalarda yerel yönetimlerin ve gönüllü, hayırsever yurttaşların sürece katılımlarının ve bu anlamda Fethiye’de olduğu gibi Milas’ta da bir ‘üniversite’ oluşumu için şartların olugunlaştırılmasının önemine dikkat çekti

 

“Herşey kilitlenmiş

durumda”

Sözlerini, birkaç gün önce Göcek’te, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çağrısıyla, 6 Muğla Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın katılımıyla ‘Muğla için güçbirliği oluşturma amacıyla’ bir buluşma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ordan bakıldığında AK Parti kimliği bir şablon, ben baktığımda başka başka şablonlar. Herşey kilitlenmiş durumda. Bunu değiştirmemiz, bu tablodan çıkmamız gerekiyor. Kent konseylerinin kendilerine özgü bir yapısı var. Burada, siyasi kimliklerimiz ne olursa olsun Milas, Milas’ın sorunları konuşuluyor” dedi.

 

Milas Zeytincilik

Uygulama ve Araştırma

Merkezi, Milas Çevre

Yolu, ...

Daha sonra gündeme, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bir türlü çözülemeyen ‘mekan’ sorunu ve Milas Çevre Yolu’nun iyileştirilmesi konuları getirildi.

Söz konusu konuları not eden Öztürk, ‘Çevre Yolu’ ile ilgili gündemi, Karayolları’nca ‘alternatif bir çevre yolu projesi olduğu’ ve fakat ilçemizden gelen bazı talepler üzerine Selimiye’den Koru dolaylarına bağlanacak bu projenin ‘bekletildiği’ni belirterek, “Milas, bir Tarih, Turizm ve Tarım kenti olarak öne çıkmalı” dedi.

 

Genel Kurul’da

tartışılmak üzere ...

Konuyla ilgili olarak; Milas’ın ‘yeni bir çevre yolu’ konusunu tartışması gerektiği, bunun için de konunun, Mart 2017’de yapılacak Kent Konseyi genel kurulu gündemine önerilmesi ve Konsey genel kurulunda temsil edilen kurum ve kuruluşların, delegeleri aracılığıyla bu konuda ‘ortak aklın yolu’nun bulunması için şimdiden ‘gerekçeli tezlerini’ hazırlamaya başlamaları çağrısı yapıldı.

Ayrıca, ‘seçenek bir çevre yolu’ tartışmasının, mevcut çevre yolunun iyileştirilmesi önünde bir engel olmayacağı, oluşturmayacağına vurgu yapılarak, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi ile Üçyol kavşağı arasında iyileştirme, yenileme çalışmalarının yapılması istendi.

Milletvekili Öztürk, bu konu üzerinde görüşmeler sürdüğü sırada, ilçemiz merkezindeki yolların iyileştirilmesi ve otopark sorunlarının çözümünün de en az ‘çevre yolu’ kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Tartışmaya bir başka boyut da, Milas Kent Konseyi Genel Sekreteri Salim Tanış tarafından getirildi ve Tanış, “Eğer böyle bir çevre yolu seçeneği gerçekleştirilecekse, çok büyük çoğunlukla tarım arazileri içinden geçmesi gerekecek olan bu yol için yapılacak kamulaştırmalarda hak sahiplerine ‘bedel’ teklifinin yanısıra, Hazine’nin elindeki tarım arazileriyle ‘takas teklifi’ de yapılmalıdır” dedi.

 

Şehir Stadı, Kapalı

Spor Salonu, ...

Şehir Stadı’nın zemininin iyileştirilmesi talebinin dile getirilmesi üzerine de, stadın da içinde bulunduğu alana ilişkin “başka projeleri olduğu”nu belirten Öztürk, “Gençlik Merkezimiz tamamlandı. Ayrıca, benim İl Başkanlığım döneminde Milas Kapalı Spor Salonu’nun iyileştirilmesi için herşey hazırdı. Ne oldu o konu?” deyince, konu bir süre tartışıldı ve ‘keşif’, ‘depreme dayanıklılık’ konularındaki dosyalar üzerinde bakanlık tarafından çalışmaların sürdürüldüğü, bu çalışmaların tamamlanıp mevcut binanın yıkılması gerektiği belirtildi. Bu arada, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi ve Milas Belediye Meclisi Üyesi Hürol Önder, “Aslına bakılırsa, eski salonun bulunduğu yerde iyileştirilmesi, Milas için cinayet olur” dedi.

Konu ile ilgili olarak, kent merkezindeki kapalı spor salonunun, ilçemizin daha uygun başka bir yerinde inşa edilmesi yönünde görüşler dile getirildi ve Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, konuyu ilgililerle görüşeceğini belirtti.

 

Yeni Devlet Hastanesi,

Yaşlı Bakımevi ve

Huzurevi

AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmalarda ayrıca, Yeni Devlet Hastanesi’nin ihalesinin yapıldığını, (Esentepe mevkiindeki) Eski Devlet Hastanesi’nin ‘Yaşlı Bakımevi’ olacağını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca ilçemizde bir de Huzurevi kurulacağını bildirdi.

Bu arada kendisine sorulan, “Fethiye’nin il yapılacağı yönünde söylentiler var. Böyle bir çalışmanız var mı?” sorusuna da tereddütsüz, “Hayır, böyle bir projemiz yok” yanıtını verdi.

 

Taşımalı eğitim sorunları

Ören ve Bafa örnekleri verilerek, bu beldelerimizin çevresindeki köy-mahallelerden öğrenci taşıma modelinde yaşanmakta olan sorunların da dile getirildiği toplantı, karşılıklı teşekkür konuşmalarıyla tamamlandı ve AKP heyeti, Çomakdağ Kızılağaç’taki bir düğüne katılmak üzere ayrıldılar.

 

Peşpeşe sürdürülmesi ...

AKP heyetinin ayrılmasının ardından, bir değerlendirme yapma amacıyla sürdürülen Yürütme Kurulu toplantısında, başarılı geçen bu ilk deneyimin ardından Muğla Milletvekilleriyle buluşmaların önümüzdeki dönemde peşpeşe sürdürülmesi temennisi dile getirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık