“Felsefemiz, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin felsefesidir”

Adem KANKAYNAR -

“Felsefemiz, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin felsefesidir”

Geçtiğimiz günlerde kuruluş işlemlerini tamamlayarak, oluşan yönetim kurulunu kamuoyuna tanıtan İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı, bu kez basın mensuplarıyla tanışmak üzere bir kahvaltı düzenledi.

Toplumda, ‘bir umut, bir kurtuluş’ olarak görüldüklerine dikkat çeken İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı; “Kuruluş felsefemiz, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin kuruluş felsefesidir. Kendisini bu değerlerin bir parçası olarak gören herkese kapımız açık” dedi.

 

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, Başkan Yardımcıları Can Helvacıoğlu ve Sibel Metin, Basın Sözcüleri; Ahmet Yanıkoğlu, Aylin Yıldırım Dikmen ve Esin Öneş, İlçe Sekreteri Pembe Sarı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mevlüt Korkmaz, Recep Uzun ve Özcan Gül’ün katıldığı kahvaltılı basın toplantısına, ilçemizdeki basın mensupları katıldı.

Partinin Basın Sözcüsü Ahmet Yanıkoğlu, yaklaşık 3 ay önce kurulan İYİ Parti’nin kuruluş süreci ve ardından yurt genelindeki teşkilatlanma çalışmalarını aktardı ve Milas İlçe Teşkilatı’nın kuruluş çalışmalarının da geçtiğimiz yılın Aralık ayında tamamlandığını belirterek;

“ 14 Ocak 2018 tarihinde, Sayın İlçe Başkanımız Mehmet Çayırlı’nın başkanlığındaki İyi Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyelerini, sizlerin aracılığıyla kamuoyuna tanıttık. Hemen her meslek grubundan özenle seçilmiş bir yönetim kurulu ile ilçemize ve ülkemize hizmet etmeye gayret göstereceğiz.

Hiç birimiz bir siyasi beklenti veya siyasette gelecek hesabı yapan kişiler değiliz. Tamamen, ülkemize ve milletimize olan borcumuzu ödemek; vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyetimizin temel değerlerine ve bu ülkenin en büyük lideri Atatürk’ün çizdiği yolda, gösterdiği hedefe halkımızla birlikte yürümek için bu görevleri kabul ettik.

Yönetim kurulu tanıtım toplantısının ardından aldığımız olumlu tepkiler de bizlere, doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Artık söylemleri bir kenara bırakarak, hedeflerimiz doğrultusunda hizmet etme zamanı gelmiştir. Bu noktada, bizlerin gözü-kulağı, sesi-soluğu olacak olan siz değerli basın mensuplarımızla bir araya gelmek, düşüncelerimizi karşılıklı olarak paylaşmak üzere bugün bir aradayız” diyerek, sözü İlçe Başkanı Çayırlı’ya bıraktı.

 

“Halkımızın umudunu ve beklentisini boşa

çıkarmayacağız”

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı ise, özellikle ilçe teşkilatının zorlu kuruluş sürecinden söz ederek; “Yeni bir parti kurmanın ne kadar zor olduğunu bu süreçte gördük ve yaşadık” dedi.

Çayırlı, yönetim kurulunu oluştururken ‘3S’ denilen bir yolu izlediğini belirterek; “Evlilik müessesesinde; Sevgi, Saygı ve Sadakat, o yuva için son derece önemlidir. Biz de tıpkı evlilik müessesesinde olduğu gibi yönetim kurulu üyeleri arasında, sevgi-saygı ve güvene dayalı bir birlikteliğe önem vererek, birçok özelliğin yanı sıra, olmazsa olmazımız dediğimiz; vatan, millet, bayrak, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, hukukun üstünlüğü, cumhuriyetimizin tüm değerleri ve elbette bu ülkeyi adeta yoktan var eden, milletine inanan, yokluk ve yoksullukla boğuşan bir avuç inançlı insanları bir araya getirmeyi başaran Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığa önem verdik.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendinin de dediği gibi, partimizin felsefesi, cumhuriyetimizin kuruluş felsefesidir. İYİ Parti, halkın ihtiyaçlarından doğmuş, bu nedenle de milletin derdine çare olacak bir anlayıştaki siyasi bir harekettir.

Henüz çok yeni bir partiyiz. Bir yandan tüm yurt genelinde teşkilatlanma çalışmaları sürerken, bir yandan da genel başkanımız halkın içine karışarak onları dinliyor. Bir anlamda tabanın sesine kulak veriyor. Elbette halkımız istekleri bir plan ve proje dahilinde, parti programını oluşturacak, diğer bir deyişle seçim beyannamemizi oluşturacak.

Bizler de, genel merkezin izinde, kendi bölgemizde halkın arasında olacak, onların dertleriyle dertlenecek, sevinçleriyle mutlu olacağız. Hiç birimiz koltuklarımıza gömülerek siyaset yapmayacağız.

Daha işin başında, kurumsal bir kimlik kazanma adına mini bir genel merkezi andıran ilçe binası oluşturuyoruz. Kısa bir zaman sonra çalışmalarımızı oradan yürüteceğiz” dedi.

 

Sorular …

Yapılan açıklamanın ardından kahvaltıya katılan basın mensupları, hem genel merkez düzeyinde, hem de partinin ilçe teşkilatına yönelik çeşitli sorular yöneltti. Sorulara, kimi zaman İlçe Başkanı Çayırlı, kimi zaman da Başkan Yardımcıları ya da Basın Sözcüleri cevap verdi.

İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı bu durumu ise şöyle açıkladı: “Bizler bir zincirin halkalarıyız. Demokrasiyi içine sindirmiş, insanların bir araya gelerek ve severek yapmaya çalıştığımız bir görevimiz var. Dolayısıyla bundan sonraki süreçlerde de belli bir düzen içerisinde tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, hem sizlerle hem de toplumla muhatap olacaklardır. Bizler çok sesliliğe inanıyoruz. Tıpkı Kurtuluş Savaşı sırasında, vatanı için omuz omuza çarpışan; dil, din, ırk, mezhep veya cinsiyet ayırımı yapmaksızın bir arada toplanan aziz milletimizin düşünce yapısıyla hareket edeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bütün toplumu kucaklayan, şeffaf bir yönetim anlayışımız sözkonusu olacaktır.”

Kahvaltılı toplantı, ülke ve yerel gündemle ilgili konuşmalarla sürerek tamamlandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık