Fen Lisesi’nde mezuniyet coşkusu …

ÖNDER Haber / Serpil SEYFİOĞLU -

Fen Lisesi’nde mezuniyet coşkusu …

İlçemizin önemli eğitim kurumlarından Sebahattin Akyüz Fen Lisesi’nde, düzenlenen mezuniyet töreniyle 55 öğrenci ‘Mezuniyet Kep’i giydi. Dereceye giren öğrenciler Mezuniyet Kütüğü’ne isimlerini çakarken, tören sonrası öğretmen ve öğrenciler mezuniyet sevincini canlı müzik eşliğinde halay çekerek ve birlikte oynayarak yaşadılar.

Okulun bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl marşımızın okunmasıyla başladı. Okul Müdiresi Aynur Buran, törende yaptığı konuşmada, her şeyin bir başlangıcı, bir de sonu olduğuna dikkat çekerek; “Siz, bugün mezun olacak sevgili öğrencilerimizin bu okulla tanışması 4 yıl önce bir Sonbaharda başladı. Binlerce öğrenci arasından ipi ilk göğüsleyenler olarak büyük bir başarıya imza attınız. Okulda öğretmenlerinizle, kimi arkadaşlarınızla hayatınız boyunca sürecek dostluklar kurdunuz. Sevinçlerinizi, üzüntülerinizi paylaştınız. Bitip tükenmeyen yazılı sınavlardan birini bitirip diğerine koştunuz. Sınıfları ve koridorları şen kahkahalarınızla çınlattınız. Bir sonbaharda gelmiştiniz, pırıl pırıl bir yaz gününde gidiyorsunuz. Bu okuldan ayrılırken şunu bilin ki; gönlümüz hep sizinle olacak, sizin başarılarınızla sevinip onurlanacağız. Yine, ‘işte bunlar bizim öğrencilerimiz’ diyeceğiz. Başarılarınız bizim için hiç sürpriz olmayacak. Bu okul size çok şey verdi. Bunu daha sonraki yıllarda daha iyi anlayacaksınız. Ve elindeki tüm olanakları önünüze seren bu okula ve bu topluma kendinizi borçlu hissedeceksiniz. Sizlerden beklenen bu borcunuzu, bu toplumu aydınlatarak ödemenizdir. Sizler aydınlık geleceğimizin gün ışığısınız.

Yarın birer üniversiteli olacaksınız. Değişik alanlarda bilginizle, birikiminizle hayata atılacaksınız. Hayat; güçlüklerle, engellerle doludur. Bu güçlükleri aşmada akıl ve bilim rehberliğinden şaşmadan düşünerek, sorgulayarak yeneceksiniz. En güç koşullarda, en çaresiz durumlarda Atatürk’ü hatırlayın. O’nun dirençliği yokluktan varlığa, kölelikten özgürlüğe giden yoldaki iradesi, sizlere her zaman güç verecektir.

Değerli veliler, çocuklarınızın bu mutlu gününde onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Onlar sizi hiç utandırmadılar. Bu okulda gösterdikleri başarıyı hayatlarının her alanında göstereceklerdir.

Sevgili öğrenciler, bizler Sebahattin Akyüz Fen Lisesi Ailesi olarak sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Kaç yaşında, nerede olursanız olun, kapımız ve gönlümüz sizlere her zaman açıktır” diyerek, öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında mutluluk ve başarılar diledi.

Yapılan konuşmanın ardından ilk üçe giren öğrenciler Mezuniyet Kütüğü’ne isimlerini çakarken; birinci olan öğrenciye Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, ikinci olan öğrenciye Okul Müdiresi Aynur Buran ve üçüncü olan öğrenciye de Okul Başmüdür Yardımcısı İzzet Karaca birer çiçek verdi.

Günün hatırası olarak çekilen toplu fotoğrafın ardından 2016 - 2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda okuldan mezun olan 55 öğrenci mezuniyet belgelerini aldı.

Törenin son bölümünde, mezuniyet keplerini havaya fırlatan öğrenciler öğretmenleriyle birlikte halay çekip oyunlar oynayarak mezuniyet sevincini birlikte yaşadılar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık