Festival, muhteşem Milas finali ile sona erdi

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Festival, muhteşem Milas finali ile sona erdi
  • 08 September 2018, Saturday 6:57

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce bu sene, 3 -6 Eylül 2018 tarihleri arasında 4’ncüsü düzenlenen Uluslararası Zurna Festivali’nin finali, Milas Atapark’ta gerçekleşti. Milaslıların yoğun ilgi gösterdiği festivale; CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Zeynep Çınar ve Faik Karagöz’ün yanı sıra, çok sayıda belediye meclis üyesi, ADD Milas Şube Başkanı Gülçin Erşen, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, mahalle muhtarları ve Milaslı yurttaşlar katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün video konferansla Milaslılara seslenirken,

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise yaptığı konuşmada, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün olmak üzere festivalin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bu sene 4’ncüsünü izlediğimiz bu festivalinin arkasında çok önemli bir felsefe ve çok önemli bir gayret var. Kültüre sahip çıkılması ve toplumla bir araya getirilmesi işte budur. Gerçekten çok özgün düşünülmüş ve iyi tasarlanmış bir çalışma… Bu güzel felsefenin ve organizasyonun arkasında Değerli Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün imzası vardır.Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza, böyle güzel bir organizasyonu tasarladığı ve bunun final ayağını da Milas’a verdiği için sizler adına teşekkür ve şükranlarımı iletiyorum. Aynı zamanda çok değerli Ünal Yürük Hocamın büyük bir emeği ve katkısı var. Dr. Osman Gürün ve Ünal Yürük ismi bir araya geldiğinde işte böylesine güzel ve muhteşem bir organizasyon ortaya çıkar. Dünyanın ve ülkemizin her yerinden üstatları burada bir arada izlemek, hepimiz için farklı duygular yaratan bir ayrıcalıktır.

Zurna, bizim için çok farklı bir enstrümandır.Asker uğurlamalarından düğünlerimize, her türlü üzüntümüzden her türlü sevincimize, her şeyimizi paylaştığımız, kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan bir enstrümandır.Bu enstrümana ve kültüre hep birlikte sahip çıkıyoruz.

Bugün izlediğimiz bu festival, dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.Buraya gelen, yurt dışından gelerek bu festivale katılan tüm üstatlarımıza şahsım ve sizler adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.Önümüzdeki yıllarda bu organizasyonun devamını ve özellikle de final ayağının yine Milas’ta düzenlenmesini şahsım ve Milas halkı adına istirham ediyorum.

Bu kadar ses ve saz sanatçısının, zurna üstadının burada olması bizim için çok anlamlı ama bu çabayı ve bu akşamı asıl anlamlı kılan Milaslı hemşehrilerimin bu organizasyona ve bu çabaya katkıda bulunması, sahip çıkmasıdır. Sizlerle gurur duyuyorum.”

3 Eylül 2018 Pazartesi günü Muğla merkez Menteşe ilçesinde başlayan, 4 Eylül’de Ortaca’da ve 5 Eylül 2018 Çarşamba günü Fethiye’de halkla buluşturulan organizasyon, 6 Eylül 2018 Perşembe günü finalini ilçemiz Atapark’ta gerçekleştirirken, festivalin son gününde sırasıyla;

Ünal Yürük-Suren Asatryan (Ermenistan), Lokesh Anand (Hindistan), Yenal Satıcı (Erzurum), Zhelo Destanouski (Makedonya), Halil Çokyürekli (Manisa), Chıenyun Tseng (Tayvan), Özdemir Goçer (Kırşehir), Georgi Dımıtron (Bulgaristan), İlhan Çubukçu (Milas), Işık Soğukkuyu (Manisa), Rahman Rasimoğlu (Azerbaycan), Hasan Çakan (Lüleburgaz), Taysun Taşkın (Milas) ve Krasımır Damyanon (Bulgaristan) sahne alarak, Milaslılara muhteşem bir zurna resitali dinlettiler.

Gecede, zurna ile çalınan İzmir Marşı’na Atapark’ı dolduran Milaslılar coşku ile eşlik ederken, marşın sonunda ayakta alkışlandı.

 

Gecenin finalinde ise festivalde sahne alan tüm ustalar birlikte sahneye çıkarak, Muğla Zeybeği’ni seslendirdiler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık