‘FETÖ davasından tutuklu’ çıkınca …

ÖNDER Haber -

‘FETÖ davasından tutuklu’ çıkınca …

Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Bülent Karakuş, belli sayılarda kan bağışında bulunan yurttaşların ödüllendirildiği törenle ilgili olarak; “FETÖ’cüye ödül verildiği ve bu ödülü de Garnizon Komutanına verdirterek, komutana tuzak kurulduğu” şeklinde ortaya atılan bir sosyal medya haberi üzerine açıklama yaptı.

Karakuş, çok sayıda kan bağışlayan bağışçıların ödüllendirildiği törende; FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle cezaevinde tutuklu bulunan Abdurrahman Ergün Ulu’nun ödülünü oğlunun Garnizon Komutanı Albay Yavuz Özfidan’ın elinden aldığını belirtip, bu durumun sosyal medyada “komutana tuzak kurulduğu” şeklinde paylaşılmasına tepki gösterdi.

 

“Ne bizim ne

protokolümüzün, sözü

edilen konudan ve ödül

listesinden haberi

yoktur”

Kan Bağışı Merkezinin tespit ettiği değerlendirme üzerine Türk Kızılayı Muğla Şubesi olarak düzenlenen ödül törenine evsahipliği yaptıklarını ve bu törene davet üzerine protokolün de icabet ettiğini belirten Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Bülent Karakuş, açıklamasında şunları söyledi:

“Madalya alanların belirlenme yöntemi bellidir. Zaten bu ödül töreni il bazında yapılan bir törendir. Biz de sadece Muğla Şubesi olarak merkezde olmamızdan dolayı bu törene evsahipliği yaptık. Protokol de bu törene icabet etmiştir. Protokolümüze bu duyarlı yaklaşımlarından dolayı da teşekkür ederiz.

Ne bizim ne protokolümüzün, sözü edilen konudan ve ödül listesinden haberi yoktur. Kan Merkezi yöneticilerinin de bu yönde art bir niyetleri olması mümkün değildir. 600’ün üzerinde madalya verildi. Tek tek incelememiz mümkün değil. Bu nedenle ortada kasıtlı bir hata yoktur. Sadece algı yaratılmak üzere yapılmış bir haber vardır. Tavrımız ve çalışmalarımız ortada. Bu yönde bir girişimde bulunup bulunmayacağımızın takdirini de kamuoyuna bırakıyorum.”

 

“Bu listedeki kişileri

araştırıp, tutuklu olup

olmadıklarını tespit

etmemiz mümkün

değildir”

Kan bağışçılarının ödül değerlendirilme yöntemi hakkında bilgi veren Marmaris Birgül Gökmen Kan Merkezi Müdürü Dr. Fethi Halepliler ise, görev yaptıkları kan merkezince, kan bağışlayanların özel hemonline isimli programa kaydedildiğini, bağışçıların bağışladığı kan sayılarının söz konusu programda kayıt altına alınmakta olduğunu belirterek, “10 ve üzeri kan bağışlayanlar bronz, 25 ve üzeri kan bağışlayanlar gümüş, 35 ve üzeri kan bağışlayanlar altın madalya, 45 ve üzeri bağışçılar ise plaket ile ödüllendirilmektedir. Her yıl sonunda hemonline programımızdan bu madalyaları hak edenler taranmakta ve tespit edilmektedir. Ad, soyad, telefon ve adres bilgileri çıkartılmakta ve madalya almayı hakkedenlerin listesi çıkartılmaktadır. Daha sonra bu madalyalar, düzenlenen törenle verilmektedir. Bazen kan bağışçılarımız şehir dışında olabiliyorlar, hasta olabiliyorlar ya da işleri nedeniyle törene icabet edemeyebiliyorlar. Bu durumda da yakınlarına madalyalarını takdim ediyoruz. Bu listedeki kişileri araştırıp, tutuklu olup olmadıklarını tespit etmemiz ya da öğrenmemiz mümkün değildir. Bu yıl 594 bronz, 23 gümüş, 5 altın madalya ile 1 plaket takdim etmişiz. Bağışçıların toplumsal farkındalıklarını değerlendiriyoruz” dedi.

 

Valilik’ten de

açıklama yapıldı

Aynı konuda, 24.12.2016 tarihinde bazı basın-yayın kuruluşları ve internet sitelerinde yeralan haberlerle ilgili olarak Muğla Valiliği’nden de şu açıklama yapıldı:

148 yıldır ırk, milliyet, din, mezhep vb. ayrım gözetmeden, ülkemize ve dünyanın çeşitli yerlerine hizmet götüren, ülkemizin önde gelen kuruluşlarından olan Türk Kızılay’ının ilimizde 31 bin ünite kan toplaması sonucunda, 10 kez kan bağışı yapan 175 kişiye bronz madalya, 25 kez kan bağışı yapan 5 kişiye gümüş madalya, 35 kez kan bağışı yapan 1 kişiye altın madalya verildiği törene Türk Kızılayı Muğla Şubesi tarafından yapılan davet üzerine İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ile birlikte tarafımızdan katılım sağlanmıştır.

Kan Bağışını özendirmeye yönelik olarak Türk Kızılayı Muğla Şubesi tarafından organize edilen programda, ödül almaya hak kazanan bir şahsın yerine öğrenci olan oğlu ödülünü almıştır.

Programı düzenleyenlerin bilgisi dışında ve konu dışı olarak konuşan kişi; “Babasının haksız yere tutuklandığı”nı ifade etmiştir.

Valiliğimiz tarafından konunun titizlikle araştırılması ve incelenmesi sonucunda, gerekiyorsa idari ve adli işlemlerin yapılacağının bilinmesi hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Bülent Karakuş’tan bir

açıklama daha …

Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Bülent Karakuş, kamuoyunda yankı uyandıran “FETÖ’cü kan bağışçısına kan bağışı madalyası verilmesi” olayıyla ilgili olarak dün de bir açıklama yaptı.

Açıklamasının başlangıcında, Türk Kızılayı Marmaris Birgül Gökmen Kan Bağışı Merkezi olarak, tüm Muğla ili ve ilçelerinden her yıl 30 bin ünite kan bağışı kabul edilmekte olduğunu vurgulayan Başkan Karakuş, bu kanlarla ilimiz kan ve kan ürünü ihtiyacının karşılandığına ve Türk Kızılayı’nın güvenli kanın düzenli kan bağışçısı profili ile gerçekleşeceğine dikkat çekerek, “Bu anlayışla, kurumumuza gönüllü olarak düzenli kan bağışında bulunan bağışçılarımıza anı olarak kalması için madalya/ödül sistemi oluşturulmuştur. Bazen madalya hak edenler; iş, şehir dışında olmaları gibi nedenlerle törene bir yakınını göndermektedir. Sistemimizde tutuklu darbeci, FETÖ mensuplarının listesi yoktur. Yaşanan talihsiz olay da, bize daha önce kan bağışlayan bir darbeci ve FETÖ tutuklusunun, tarafımızca tutuklu olduğu bilinmeden oğlunun törene gelmesi sonucu yaşanmıştır. Biz Kızılaycılar milli egemenliğin ne kadar kıymetli bir hazine olduğunu, istikrarın değerinin ne kadar büyük olduğunu, dünyanın dört bir yanında yürüttüğümüz insani yardım çalışmalarımızda şahit olmuşuzdur. İşgalden, iç savaştan, toplumunun iradesini hiçe sayan rejimlerden bizar olmuş topraklarda, toplumların köleleştirildiklerini ve sömürüldüklerini tecrübe etmişizdir” dedi.

Açıklamasında daha sonra, Kızılay’ın; direniş ve demokrasi nöbetinin olduğu tüm meydan, cadde ve sokaklarda millete destek sağladığını da anımsatan Karakuş, “Gazilerimize kan temin etmiş, şehit yakınlarının ise hastane ve adli tıp önlerinde ellerini tutarak ‘yalnız değilsiniz’ demiştir. Ülkemizin benzer acılar yaşamaması için 6 bini aşkın çalışanımız, 700’e yakın şubemiz, yüzbinlerce gönüllümüzle 81 il ve 957 ilçemizde hep hazır beklemişizdir. Yaşanan bu talihsiz olayda, Kızılay adı ile bölücülerin, FETÖ’nün aynı satır içinde yazılmış olması bile, bizi tanımayan, art niyetli kişilerin tertibidir. Olayın aslı bundan ibarettir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık