FETÖ/PDY’ye bir darbe daha!

Adem KANKAYNAR -

FETÖ/PDY’ye bir darbe daha!

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Milas Grup Amirliği tarafından yapılan operasyonlarda, ilçemiz Hacıilyas ve Ekinambarı mahallelerinde, FETÖ/PDY üyesi oldukları ve illegal yollarla yurtdışına çıkartılmalarının planlandığı ileri sürülen şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte 23 bin euro para da ele geçirildi.

Milas KOM Grup Amirliğince yapılan çalışmalarda, ilçemiz Hacıilyas mahallesinde bir ikamette “illegal yollarla yurtdışına çıkartılması planlanan FETÖ/PDY üyesi şahısların saklandığı” yönünde bilginin edinilmesi üzerine tespit edilen evde arama yapıldı. Yapılan aramada, hakkında Kütahya ilinde soruşturma yürütülen ve öğretmenken KHK ile ihraç edilmiş oldukları tespit edilen I.G. eşi Ç.G. çocukları M.R.G., B.N.G ile Y.G isimli şahıslar ve yine aynı suçtan Ankara ve Kocaeli illerinde haklarında soruşturma yürütülen ve doktorken KHK ile ihraç edilmiş oldukları tespit edilen M.A eşi T.A. ve çocukları K.A. isimli şahıslar yakalandı.

İkamet sahibi Y.Ö. de şüphelilere yardım ve yataklık etmekten gözaltına alınırken, soruşturma derinleştirildiğinde ise, yine illegal yollardan yurt dışına çıkartılması planlanan FETÖ / PDY üyesi iki şahsın da Ekinambarı mahallesinde bir barakada saklandığı tespit edildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde Hava Kuvvetleri’nde doktor iken KHK ile ihraç edilmiş olduğu tespit edilen M.A ile Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey bir çalışan iken KHK ile ihraç edilmiş olduğu tespit edilen ve Nazilli ilçesinde yürütülen soruşturmalar kapsamında arandığı anlaşılan A.Ç isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan FETÖ mensubu şahıslara yardım ve yataklık eden, ayrıca yurtdışına çıkartılmasını organize eden M.A.A, M.C.T. ve I.Ç isimli şahıslar da gözaltına alınırken, şahısların üzerinde yapılan aramada 23 bin euro para ele geçirildiği öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık