Fidanlar toprakla buluştu

Tüm Türkiye’de eş zamanlı başlatılan ‘Geleceğe nefes’ kampanyası kapsamında Milas’ta yüzlerce öğrenci ve katılımcının destekleriyle fidan dikim etkinliği düzenlendi. Yeniköy’de yapılan törende fidanlar toprakla buluştu. 

Fidanlar toprakla buluştu

Türkiye genelinde 11.11.2019 günü saat 11.11’de 11 milyon ağacın dikildiği ‘Geleceğe nefes’ kampanyası kapsamında Milas Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Milas ve Bodrum’da 12 noktada 26 bin fidan toprakla buluştu.  
Kampanya kapsamında düzenlenen tören,  Yeniköy Endüstriyel Ağaçlandırma Sahası’nda yapıldı. Törene yüzlerce öğrenci ve öğretmenin yanı sıra protokol üyeleri de katılım gösterdi. 
Saatler 11.11’i gösterdiğinde başlayan etkinlik kapsamında katılımcılar; kızılçam, ceviz, keçiboynuzu, mersin, lavanta, zakkum gibi 20 çeşit fidanı bir bir toprakla buluşturdu ve ardından can suyu verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "11 Kasım'da 11 milyon fidan" sloganıyla organize ettiği "Geleceğe Nefes' kampanyasına rekor bir katılım yaşandığını ve bunun gelecek nesiller için çok önemli olduğuna dikkat çeken Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Muğla Fidanlık Müdürlüğünün Gökova Fidanlık Şefliği’nde üretilen fidanlar, Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan Uygulama Alanları’na taşındı. Bugüne kadar özenle yetiştirilen bu fidanlıların geniş bir katılımla dikimini gerçekleştirdik. Dikilen fidanlara, dikim yapanların isimleri etiketlerle asıldı. Gerçekten çok anlamlı ve renkli bir etkinlik gerçekleştirildi. 11 Kasım'da 11 milyon fidan sloganıyla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde tüm yurtta eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde emeği olan, bu kampanyaya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Kampanya kapsamında 7 Ağustos’ta yaşanan yangın sonucunda küle dönen Tuzabat Mahallesi Boğayokuşu Mevkisi’ndeki arazide de dikim çalışması yapıldı.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık