Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Gazeteci Volkan Yıldız, 11 gün süren orman yangınlarını anlattı

​​​​​​​Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Basın Birimi, Muğla’da yangınlarda görev alan isimlerle ve yangınlardan etkilenen vatandaşlarla röportaj yaparak belgesel çalışması başlattı. Milas'ta yangınları yakından takip eden Gazeteci Volkan Yıldız da belgesel ekibinin sorularını yanıtladı.

Gazeteci Volkan Yıldız, 11 gün süren orman yangınlarını anlattı
  • 22 October 2021, Friday 12:47

Muğla’da başlayan ve günlerce sürerek ciğerlerimizin yanmasına neden olan orman yangınlarının söndürülmesi için büyük emek veren Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yangın felaketinin ardından yanan alanların yeniden yeşertilmesi için başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü aynı zamanda Basın Birimi ile, Muğla’daki orman yangını felaketini ve bu mücadeleyi tarihe not düşmek adına belgesel haline getirmek için bir çalışma başlattı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Basın Birimi Sorumlusu Yüksel Savaş’ın yönetmenliğinde devam eden çekimlerde; orman yangınlarının söndürülmesinde görev alan ormancılar, itfaiyeciler ve diğer yangın söndürme ekipleriyle, gönüllülerle, yangından etkilenen, yangının canlı tanığı yöre insanlarıyla ve gazetecilerle röportaj yapılıyor.

Muğla ve ilçelerinde yaşanan orman yangınlarının canlı tanıklarının görüş ve düşüncelerini, duygularını görüntüye dökerek tarihe not düşmeyi hedefleyen belgeselde, görüntü yönetmenliği görevini ise Batuhan Altın gerçekleştiriyor.

“UMARIM BİR DAHA BÖYLESİ ACI AFETLER YAŞAMAYIZ”

Orman yangınlarının 11 gün sürdüğü Milas’a gelen belgesel ekibi,  ilçedeki 9 kırsal mahallede etkili olan orman yangınlarını yakından takip eden habermilas.com ve Gazete Güney Ege Yazı İşleri Müdürü aynı zamanda TRT Haber, Anadolu Ajansı ve Yeni Asır Gazetesi Milas Muhabiri olarak görev yapan gazeteci Volkan Yıldız ile röportaj yaptı.

Belgesel ekibinin sorularını yanıtlayarak, orman yangınlarında görev alan herkesin çok zor şartlarda çalıştığına dikkat çeken Gazeteci Volkan Yıldız,  Muğla’nın her mevsim orman yangını riskiyle karşı karşıya olduğunu hatırlayarak, yaklaşık 10 yıllık meslek yaşamında da pek çok yangını yakından takip ettiğini ancak bu son orman yangınlarının alışılmışın dışında büyük ve tehlikeli olduğunu ifade etti.

Orman yangınlarını takip ederken yanan ormanları, evleri, yangın alanlarından tahliye edilen insanları ve hayvanları, yangın söndürme çalışmalarını yazılı ve görsel olarak, sık sık canlı yayınlarla kamuoyuna aktardığını söyleyen Yıldız, “Umarım bir daha böylesi acı afetler yaşamayız.” diyerek, yangınla mücadelede sürecinde oluşan birlik ve beraberliğin kendisini derinden etkilediğini ve bu ruhu gerçek insan hikayeleriyle gündeme taşımaya çalıştığını belirtti.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis