Geceyi sokakta geçirdik!…

ÖNDER Haber /Adem KANKAYNAR

Geceyi sokakta geçirdik!…

Önceki gece saat 01.31'de, ilk açıklamalara göre 6,3 büyüklüğünde meydana gelen deprem, ilimiz genelinde yoğun bir şekilde hissedilirken, depremden en fazla etkilenen yerleşim birimi ise Bodrum oldu.

Muğla Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kaymakamlıklar ve İlçe Belediye Başkanlıklarından yapılan açıklamalarda, artçı sarsıntılarının ardı arkası kesilmeyen “deprem fırtınası”nda can kaybının yaşanmadığı belirtilirken, ilimiz genelinde olduğu gibi Milaslılar da geceyi sokakta geçirdi.

Gece 01.31 sıralarında meydana gelen ilk deprem, Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre 6.3 şiddetinde olurken, yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlenen depremin ardından gece boyunca en büyüğü 4.8 şiddetinde olmak üzere sayısız artçı deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle ilimiz genelinde hemşehrilerimiz ve konuklarımızın büyük bir bölümü geceyi dışarıda geçirdi.

 

ARTÇI SARSINTILAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi'nden (AFAD) alınan bilgiye göre depremin ardından büyüklükleri 4.0 ile 4.8 arasında artçı şoklar meydana geldi. AFAD'a göre saat 01.37'de Gökova'a 4.2, 01.52'de Gökova'da 4.4, saat 02.00'da Bitez’de 4.0, 02.16'da 12 Adalar (Akdeniz) 4.2 ve 02.23'te Bodrum Akyarlarda 4.8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, daha sonra depremin büyüklüğünü 6.6 olarak revize etti.

 

MİLAS’TA …

İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa başta olmak üzere Ege Bölgesi'ndeki birçok ilde hissedilen deprem nedeniyle sokaklara çıkan vatandaşların büyük bir bölümü, endişelendikleri için gece boyunca evlerine girmedi. İlçemiz Milas’ta da depremle birlikte sokağa çıkan hemşehrilerimiz, artçı depremler ve olabilecek yeni deprem korkusuyla evlerine girmedi ve geceyi sokakta geçirdi.

Milas Kaymakamlığı ve Milas Belediyesi’nden deprem sonrasında gelen açıklamalarda, can kaybının ve önemli ölçüde bir maddi hasarın yaşanmadığı belirtilirken, ilçemize bağlı bazı mahallelerde, içinde yaşanmayan boş durumdaki evlerde hasar meydana geldi.

Deprem anında korkma, düşme ve atlama nedeniyle bazı vatandaşlarımız 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi ve Özel İzan Sağlık Hastanesi’ne kaldırılırken, müracaatçıların büyük bir bölümü ayakta, bazıları ise geceyi hastanede geçirerek tedavi edildiler.   

 

BODRUM’DA TÜM HEKİMLER GÖREVE ÇAĞRILDI

Gece saat 01.31 sıralarında meydana gelen depremin ardından Bodrum’da tüm hekimler göreve çağrıldı. İlçede 80'e yakın yaralı hastanelere başvururken, aralarında durumu ağır olan herhangi bir kimsenin bulunmadığı belirtildi. Acil Serviste asma tavanın çökmesi nedeniyle yaralılara hastanenin bahçesinde müdahale edildi. Bodrum Kaymakamlığı, evlere girilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Öte yandan Bodrum'da trafolarda meydana gelen hasar nedeniyle depremin ardından birçok kesimde elektriklerin kesildiği, ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla iletişimde sıkıntılar yaşandığı bildirildi. Gümbet'te ise yüksekliği iki metreyi bulan dalgalar sahildeki her şeyi denize sürükledi.

 

“CAN VE MAL KAYBI YOK”

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ege Denizi'nin Muğla açıklarında 6,2 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin, ilk bilgilere göre can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.

Depremin hemen ardından detaylı bir çalışma başlattıklarını ve vatandaşların depremin yarattığı korku nedeniyle sokaklarda olduğuna işaret eden Civelek; “An itibarıyla tüm ilçelerimize ulaştık. İlk bilgilere göre kent genelinde can ve mal kaybımız yok. Yıkılan bina yok. Ancak birkaç kişinin korkma, düşme ve atlama nedeniyle hafif yaralandıklarını öğrendik. Elektrik kesintisi yok. Deprem nedeniyle birkaç arıza oluşmuş durumda. Onun üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Bodrum Devlet Hastanesi'nde hasta tahliyesi olmadığını söyleyen Vali Civelek, bazı hastaların korkudan dolayı kendi tercihleriyle dışarıya çıktığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Jandarma ve AFAD, hasar tespiti ve tedbir amacıyla bölgede keşif başlattı.

 

“CAN KAYBI YOK”

Depremin merkez üssü olan Muğla'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ekiplerin il geneline dağılıp inceleme başlattığını belirterek, “Çok şiddetli bir deprem ve çok uzun sürdü. Can kaybı olmadı. Ufak tefek duvar yıkıkları bilgisi alıyoruz. Üzücü olan, bu panikle yüksekten, pencereden atlayan vatandaşların olduğu, onların da hastaneye kaldırıldığı ile ilgili bilgiler geldi. Trafo yangını, ot yangını gibi ufak yangınlar var. Hemen müdahale edildi. Gelen bilgilere göre, Seydikemer’den Bodrum’a kadar 13 ilçeden can kaybı söz konusu değil. Büyük bir yıkım da söz konusu değil. Sadece duvar yıkılmaları var. Köylerden de bilgi geliyor. Yıkımlar, evlerin tamamen yıkılması şeklinde değil, eski, çürük, yığma duvarların yıkılması söz konusu" dedi.

 

İLÇEMİZDEKİ 2 HASTANEYE, TOPLAM 47 KİŞİ BAŞVURU YAPTI

Milas Kaymakamı Eren Arslan, depremin akabinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, ilçemizde herhangi bir can veya mal kaybı olmadığını belirterek; “Depremi hisseden herkese çok geçmiş olsun... Çok şükür şimdilik ilçemizde bildirilen can ve mal kaybı yok... Rabbim her türlü afetten, felaketten korusun bizleri... Artçı sarsıntıların devam ettiğini bildiriyor uzmanlar...” dedi.

Kaymakam Arslan, dün ayrıca yazılı bir açıklama yaparak, “Ege Denizi'nde Bodrum ve Kos açıklarında saat 01.31'de gerçekleşen 6,6 büyüklüğündeki deprem ilçemizde de büyük paniğe sebep oldu. Deprem sonrası kamu kurum ve kuruluşlarımız ilçemiz merkez ve mahallelerinde en kısa sürede çalışmalara başladı.

Son değerlendirmelere göre ilçemizde can ve mal kaybı olmazken depremin verdiği panik ile beraber hafif derecede yaralanmalardan dolayı İlçemiz Özel İzan Hastanesine 17, Milas Devlet Hastanesin 30 kişi başvuru yapmıştır. Depremin verdiği zarar ve ziyan için ilçemizde çalışmalara başlanılmış olup devletin gücü yaraların kapanması için çalışmalara başlamıştır. Geçmiş olsun” dedi.

 

“TEMKİNLİ OLMAKTA YARAR VAR”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, depremin hemen ardından ilçemiz genelinde ekipler tarafından çalışma başlatıldığını belirterek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Hepimize geçmiş olsun... Kuvvetli bir sallantıydı... İlçemizde can ve mal kaybı olduğuna dair bir tespit ya da şikâyet yok... Artçılar devam ediyor... Sokaklardayız... Temkinli olmamızda yarar var... Allah beterinden korusun...” dedi.

 

GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN GENİŞ ÖNLEM…

Meydana gelen depremin ardından vatandaşlar evlerini terk ederken, emniyet güçleri de hırsızlık olayları başta olmak üzere sokaktaki vatandaşların can güvenliğini sağlamak üzere geniş önlemler aldı. Özellikle banka şubeleri, alışveriş merkezleri ve ana caddelerde sürekli dolaşan ekipler, olası bir olumsuzluğa fırsat vermediler ...

 

GEÇMİŞ OLSUN!

ÖNDER Gazetesi olarak tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık