‘Geleneksel 10. Çömlekçi Yağlı Güreşleri’ yapıldı
ÖNDER Haber -
Bodrum Çömlekçi 10
- 12 May 2015, Tuesday 6:36
- A-
- A+
- 890
ÖNDER Haber -
Bodrum Çömlekçi 10. Yağlı Güreşleri yapıldı. Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle Çömlekçi Muhtarlığı tarafından düzenlenen güreşlere Muğla, Manisa, Denizli, Aydın, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmit ve Karadeniz bölgesinden 13 kategoriden toplam 150 sporcunun katıldığı bildirildi.
Bodrum Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir yurttaş topluluğu tarafından izlenen güreşlerle ilgili bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bu bizim ata sporumuz. Bizler de bu etkinliğe destek veriyoruz. Çok güzel bir atmosfer var. Sporcularımız saha içinde, er meydanında çok iyi yarışıyorlar. Bu ata sporuna sahip çıkan; bugün burada, sporcularımıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür geleneklerin devam etmesi için Bodrum Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Her geçen yıl seyircilerimizin ve sporcularımızın sayısı artıyor ve bu da bizi çok mutlu ediyor" dedi.
‘Güreş Ağalığı’nı Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Oral’ın kazandığı ve akşam saatlerine kadar süren güreşler sonunda Başpehlivan kategorisinde Hasan Zeybek birinci, Fatih Çakıroğlu ikinci ve İsmail Güzel ve Savaş Yıldırım üçüncü olurken; Baş altı kategorisinde ise Onur Şener birinci, Davut Canser ikinci ve Hamza Güçlü üçüncü oldu.
Anneler Günü’ne denk gelen ‘Geleneksel 10. Çömlekçi Yağlı Güreşleri’ sırasında ayrıca Bodrum Belediyesi tarafından güreşi izleyenlere karanfiller dağıtıldı.
0
0
0
0
0
0
BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU