“Gelin hep birlikte ‘BARIŞ’ için sesimizi yükseltelim!”

ÖNDER Haber –

“Gelin hep birlikte ‘BARIŞ’ için sesimizi yükseltelim!”

KESK Muğla Şubeler Platformu’ndan yapılan açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ‘Barış için sesimizi yükbseltelim’ çağrısı yapıldı.

“Emek, barış ve demokrasiden yana güçler olarak, savaşa, darbeye ve diktaya karşı; ülkemizin geleceğine sahip çıkmak, demokrasiyi, laikliği, bağımsızlığı, barışı, eşitliği, özgürlüğü, adaleti savunmak ve gerçek kılmak için 1 Eylül Perşembe günü saat 18’de Muğla (Menteşe) Sınırsızlık Meydanında basın açıklaması için çağrımız var” denilen açıklama şöyle:

 

Barışın iyileştirici gücüne hepimizin ihtiyacı var

Türkiye, 15 Temmuz gecesi kanlı bir darbe girişimine sahne oldu. Darbe karşıtı tutumumuz; tarihleri darbelerle mücadele içinde geçen, birçok bedeller ödeyen emek ve demokrasi güçleri olarak dün olduğu gibi bugün de nettir.

Darbe girişiminin bastırılmasının, onu içinde büyüten sistemin değişmesi anlamına gelmediğini hep birlikte görüyoruz. Bizler; şeriatçı, tarikatçı cemaatlerin devletin tüm birimlerine sızdığını, ele geçirdiklerini ve bunu mevcut iktidarların destekleri ile yaptıklarını da görüyoruz. Ülkemizi, bu işbirliği içinde yürütülen mezhepçi, faşizan politikalar hızla 15 Temmuz darbe girişimine sürüklemiştir. Ülkemizi daha büyük bir karanlığa sürükleyecek olan bu girişimin engellenmesinden sonra darbeyle hesaplaşma adı altında AKP kendi karşı darbesini yürürlüğe koydu. AKP Hükümeti, Olağanüstü Hal döneminde çıkarmış olduğu Kanun Hükmünde Kararnameler ile ülkenin talanına ve demokratik hak ihlallerine devam etmektedir.

Türkiye;  kentlerinde bombaların patladığı, kitlesel katliamların gerçekleştiği bir kan gölüne dönmüştür. Kim ne adına yapıyor olursa olsun halka zarar veren, ülkemizi savaş ortamının içine çeken bu saldırıları lanetliyoruz. Halkın yaşam hakkının güvence altına alınması, toplumsal barış ve huzurun sağlanması devletin öncelikli görevleri arasında olması gerekirken, içerde ve dışarıda yürütülen politikalar şiddeti beslemiş, ölümleri çoğaltmıştır. Öyle ki ana muhalefet parti liderinin konvoyuna yapılan saldırı savaş ve kaosun derinleştirildiği bu ortamda hiçbirimizin can güvenliğinin olmadığını, demokrasiyi ve barışı savunmada daha ısrarcı bir tutum alınması gerektiğini gözler önüne sermiştir.

Barışın iyileştirici gücüne hepimizin ihtiyacı var. Ne askeri darbe, ne dikta, ne OHAL, ne cemaat, ne tarikat, ne şeriat istiyoruz.

 

1 Eylül Perşembe günü saat 18’de Muğla (Menteşe) Sınırsızlık Meydanında

Emek, barış ve demokrasiden yana güçler olarak, savaşa, darbeye ve diktaya karşı; ülkemizin geleceğine sahip çıkmak, demokrasiyi, laikliği, bağımsızlığı, barışı, eşitliği, özgürlüğü, adaleti savunmak ve gerçek kılmak için 1 Eylül Perşembe günü saat 18’de Muğla (Menteşe) Sınırsızlık Meydanında yapacağımız basın açıklaması için çağrımız var.

Çünkü her yer yanıyor, yüreklerimiz de!

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, gelin hep birlikte “BARIŞ” için sesimizi yükseltelim.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık