‘Genç Karikatürcüler’in Sergisi açıldı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Genç Karikatürcüler’in Sergisi açıldı

Dünyanın en önemli 3 karikatür yarışmasından biri olan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasına ev sahipliği yapan Milas, bu kez genç karikatürcülerinin sergisine ev sahipliği yaptı.

Hacıali Ağa Konağı’nda düzenlenen serginin açılışına; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Garnizon Komutanı Hava Sistem Albay Cenk Erataç, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Siyasi Parti Temsilcileri, yurtdışından katılan konuklar ve sergide eserleri bulunan öğrenciler katıldı.

Sergi açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasının, dünyadaki en önemli 3 organizasyondan biri olarak ilçemizde olmasının Milas adına büyük bir kazanım olduğuna dikkat çekerek; “Buradan tüm dünyaya bir nefes göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çok önemli bir sanat dalı olan karikatürle bunu başarmanın mutluluğu yanında, her yıl yarışmaya dünyanın dört bir tarafından birçok sanatçımız eserleriyle katılıyor. Öte yandan jüri içerisinde de yer alan bu sanatçılar aynı zamanda kendi ülkelerinde bizim ülkemizin ve ilçemizin de tanıtımına katkı sunuyorlar. Bugün yaşadığımız bir başka mutluluk ise geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz yavrularımız tarafından yapılan karikatürlerin sergilendiği bir organizasyonu ilk kez düzenlemek olmuştur. Onların böyle güzel ve özel bir yetenek isteyen bir sanat dalı ile ilgilenmeleri bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı ve ailelerini kutluyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Milas Kaymakamı Eren Arslan ise şunları söyledi:

“Bu tür etkinlikler hem ülkemiz, hem de ilçemiz için çok önemli… İçerisinde gençlerimizin, çocuklarımızın olması bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Her şeyden önce uluslararası bir organizasyonu düzenleme başarısını gösteren Belediye Başkanımıza ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ülkemizin ve ilçemizin, dünyada sahip olduğu yeri yakalayabilmesi açısından her faaliyetin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Artık günümüzde ülkeler değil, şehirler yarışmaktadır. Bu rekabette bir adım öne geçebilmemiz için mutlaka kaliteli bir şeyler üretmemiz ve ürettiğimizi de dünyaya doğru bir şekilde pazarlamamız gerekiyor. Bu manada Milas; geçmişiyle, sahip olduğu değerleriyle, kültürüyle, doğal güzellikleriyle müthiş bir hazine... Tüm bunların tanıtılması, ülkemizde ve dünyada yer bulması gerekiyor.

İşte bugün bunun bir örneğini görüyoruz. Karikatür, gerçekten son derece önemli bir sanat dalı... Fikrin en kısa yoldan ifadesini bulan önemli bir sanat. Önemli bir yetenek. Ciltlerce, sayfalarca açıklayamadığınız bir fikri iki çizgi ile zihinlere çok kalıcı bir şekilde kazımak mümkün. Bu nedenle gençlerimizi, onların bu şekilde yetişmeleri için çaba harcayan anne ve babalarını, öğretmenlerini kutluyorum. Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren belediyemizi tebrik ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılış kurdelası birlikte kesilerek, sergide yer alan eserler incelendi. Bu arada, sergide karikatürleri sergilenen öğrencilere, protokol tarafından Teşekkür Belgeleri verildi.

Organizasyon, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık