Gençler Gazeteciliğe yönelsin ve yetenekleri gelişsin diye …

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Gençler Gazeteciliğe yönelsin ve yetenekleri gelişsin diye …

Muğla Gazeteciler Cemiyeti ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, gazetecilik mesleğini ve fotoğraf sanatını özendirmek amacıyla düzenlenen 2. Lise Öğrencileri Arası Fotoğraf Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. Bu arada, sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar da sergilendi.

Geçen yıl ilki “Mavi Yeşil Keşfet Muğla’nı” teması ile gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasının bu yılki teması “Merhamet” olarak belirlenmişti.

Yarışmaya 115 fotoğrafın katıldığı ve bunların 40’ının sergilenmeye değer bulunduğu belirtildi.

Sınırsızlık Meydanında düzenlenen Sergi ve Ödül törenine Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, öğrenciler, öğretmenler ve yurttaşlar katıldı.

Katılımcılar, ödül töreni öncesinde fotoğraf sergisini gezerek, öğrencilerden eserleri hakkında bilgi aldı.

 

Toplum bilinci oluşturmak ve farkındalık yaratmak için

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Çiçek, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde hazırlanan projenin önemine değinerek, “Gözle görülen, kalple işlenen merhamet, toplumun her kesimine yayılır. Merhametli toplum; mutlu, huzurlu ve güvenli toplumdur. En önemlisi merhameti kalpten geçirmektir. Burada çok anlamlı bir projenin sonucunu değerlendiriyoruz. Bu projenin amacı toplum bilinci oluşturmak ve farkındalık yaratmak” dedi ve gençlerin farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen çeşitli yarışmalar ve projeler vesilesiyle başarılı işlere imza attıklarına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençlerimizin yaptıkları başarılı ve anlamlı çalışmalar sayesinde geleceğe ümitle bakıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet yaşatacak, milli değerlerimize sahip çıkacak ve ülkemizi çağın en ileri seviyesine çıkaracak olan gençlerimizi yetiştirmek ve onlara yol göstermek bizlerin görevidir.”

 

Bu projelerin devamı gelecek

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ne, yürüttükleri bu projeden dolayı teşekkür eden Vali Çiçek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gazeteciler Cemiyeti birlikte çalıştı ve ortaya güzel sonuçlar çıktı. Bu projelerin devamı gelecek. Toplumda ihtiyaç olan önemli konuları ana tema yapıp onun üzerinden yarışmalar düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

 

Amaç: Gençlerin gazeteciliğe yöneltilip yaratıcılıklarının geliştirilmesi

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, törende yaptığı konuşmada, “Basın ve kamu işbirliğinin en güzel örneklerinden bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Muğla il basınının en köklü ve en fazla üyeye sahip kuruluşu olan Muğla Gazeteciler Cemiyeti olarak göreve geldiğimiz günden bu yana farkındalık yaratan çalışmalar yapmaya gayret gösterdik. Bu projemiz de bu çalışmalardan bir tanesi. Amacımız, gençlerimizin gazetecilik mesleğine yönelmelerinin yanında yaratıcılıklarını da geliştirmek” dedi.

 

Geleneksel hale getirilecek

Muğla İl Milli Eğitim Müdür Celalettin Ekinci ise, “İnsana en çok yakışan duygu merhamettir. Hangi kelimeyi alırsanız alın bir köşesine, belki de tamamına merhamet duygusu egemendir. Kısacası dünyanın tamamı merhamet şemsiyesi altında olmalıdır. İnsan olmanın gereğidir merhamet. Hem de Türk Devletinin en önemli özelliğidir merhamet taşımak, merhametli olmak. Bu duyguları bir kadrajın içine sığdırmak ayrı bir yetenek gerektirir. Buradan yola çıkarak öğrencilerimizin kalplerindeki bu merhamet duygusunu yansıtabilmeleri için böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı artık geleneksel hale getireceğiz” dedi.

 

Ödüller

Yarışmada “Menteşeli” adlı fotoğrafıyla birinci olan Turgutreis Anadolu Lisesi Öğrencisi Kamil Dinamit’e Estonya Tatili, “Kırık Kanatlar” adlı fotoğrafıyla yarışmanın ikincisi Kavaklıdere Anadolu Lisesi Öğrencisi Feda Kaya ve “Sevgi Erdemdir” adlı eseriyle üçüncü olan Fethiye Sena Fen Lisesi öğrencisi Özgür Aşkın’a ise fotoğraf makinesi ödülleri Vali Amir Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut tarafından verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık