Gençlerin, ‘On Parmağında On Marifet’ olsun diye…

Milas Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, ilçemizdeki lise öğrencilerine haftada iki gün olmak üzere ‘10 Parmağımda 10 Marifet projesi’ kapsamında, günlük hayatta karşılarına çıkabilecek küçük teknik sorunları giderme konusunda eğitim veriliyor. Verilen eğitimle gençlerin el becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

Gençlerin, ‘On Parmağında On Marifet’ olsun diye…

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ildeki Gençlik Merkezleri’nde uygulamaya konulan ‘10 Parmağımda 10 Marifet Projesi’ kapsamında Milas Gençlik Merkezi’nde, özellikle günümüz gençliğinin hiç de alışık olmadığı, çoğunun ilk kez karşılaştığı bir eğitim veriliyor. Günlük hayatta karşılaşacağımız; ilk yardım bilgisi, sıhhi tesisat, elektrik ve elektronik işler, bisiklet tamiri, dikiş, fidan dikimi, duvar boyama vb konularda meydana gelen küçük çaplı arızaları giderme ve hatta kahve pişirmesinin bile öğretildiği gençler, ‘KOD 2023’ başlıklı proje kapsamında da bilgisayar yazılım programını temel olarak öğreniyorlar.

İçinde bulunduğumuz 2019 yılının Şubat ayında başlayan ve ilk turu tamamlanan proje doğrultusunda ilçemizdeki tüm liselerde okuyan öğrenciler, 20’şerli iki grup halinde haftanın iki günü Milas Gençlik Merkezi’ne, öğretmenleriyle birlikte gelerek konunun uzmanlarından eğitim alıyor.

Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, proje doğrultusunda merkeze gelen gençlerin çok keyifli bir zaman dilimi geçirdiklerini belirterek; “En az onlar kadar bizler de uygulanan projeden keyif alıyoruz.

Aslında projenin içeriği günlük hayatımızda evimizde ya da işyerimizde karşılaşabileceğimiz küçük çaplı arızları giderme konusunda el becerisi kazandırmayı kapsıyor; ancak bugün 18 yaşına gelmiş bir gencimiz hayatında ilk kez eline bir boya fırçası veya bir tornavida alıyor. İlk kez kahve pişiren kız veya erkek öğrencilerimizle karşılaşıyoruz. Doğal olarak bunları öğrenirken hem de eğleniyorlar. Yaklaşık bir saat süren kısa eğitimin ardından onlara kafeteryamızda çeşitli ikramlarda bulunuyoruz ve sonrasında da gençler, çeşitli spor veya sosyal etkinlikle merkezde serbest aktivitelerle vakit geçiriyorlar.

Yine proje kapsamında ‘KOD 2023 Projesi’ ile de bilgisayar atölyesinde başlıklı bilgisayar yazılımı üzerine gençlere, teknik bilgi verdikten sonra, robotlar ile ikili yarışmalar düzenleniyoruz. Bu uygulama başlangıç seviyesinde olup daha sonra yerli oyun ve robotik uygulamaların kodlama temelini vereceğiz. Günün sonunda ise öğrencilere gençlik merkezimizi tanıtarak, merkezimizdeki sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıyoruz” diyerek projenin içeriğini anlattı.

İlçemizdeki liselerde okuyan öğrencilere yönelik uygulanan projenin ilk turunun tamamlandığını belirten Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, başlayan ikinci turun 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık