‘Gençlik Tanışma-Kaynaşma Toplantısı’ yapıldı

Adem KANKAYNAR -

‘Gençlik Tanışma-Kaynaşma Toplantısı’ yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Milas İlçe Gençlik Kolları’nca ‘Gençlik Tanışma ve Kaynaşma Toplantısı’ yapıldı. Piknik ve şölen havasında geçen etkinliğe partinin Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve İl Gençlik Kolları Başkanı Cengizhan Güngör’ün yanı sıra; Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyesi Levent Akyer, İlçe Kadın Kolları Başkanı Cemile Özdemir, İlçe Kadın Kolları Üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Kadir Bingöl ve yönetiminin yanı sıra çevre ilçelerin gençlik kolları üyeleri katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl marşımızın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasında İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Kadir Bingöl, “İlkbaharla birlikte bu sıcak ve güzel günde gençlik şölenine ev sahipliği yapmak benim için onur ve gurur vericidir. Gençlik kolları olarak 2019 seçimlerine yönelik çalışmalarımız devam etmekte olup, önümüzdeki seçimlerde Milasımızı alarak partimizi en iyi noktaya getirme inancı içerisindeyiz. Gençliğimizin getirdiği kuvvetle ev ev, köy köy çalınmadık kapı bırakmayacağız inşallah” derken, İlçe Başkanı Fahri Acar ise, bu birliktelik ve çalışmaların diğer ilçelere de örnek olacağını umduğunu belirtip etkinliğin daha nice hizmetlere, başarılara başlangıç olması dileklerini paylaştı.

Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Cengizhan Güngör de, etkinlik için emeği geçenlere teşekkür ederek; “Ana kademe, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte önümüzdeki 2019 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacağız. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Çevre Şehir ve Kültür Birimimiz tarafından hazırlanan ‘Şehrim 2023’ projesi Muğlamıza da gelecek. Bugünden başlayarak, ilçelerimizin sorunlarını aktaracak, yerel seçimlerde başarılı olmak için gerekli ön çalışmayı yapacağız. AK parti, son ayların değil, seçimlerden en az bir yıl önce çalışmalara başlayan bir partidir ve bu emeğinin karşılığını da bugüne kadar almış bir partidir. İnşallah Muğla’da da bu emeğin karşılığını 2019’da alacağız” dedi.

 

‘Şehrim 2023’

İl Başkanı Kadem Mete ise yaptığı konuşmada, “Biraz önce İl Gençlik Kolları Başkanımın sözünü ettiği ‘Şehrim 2023’ projesi 7 Nisan’da yapılacaktı ancak o tarihte Deniz Ticaret Odası ve Ticaret Odası’nın seçimleri olması nedeniyle toplantı ileri bir tarihe ertelendi. 4 ya da 5 gün sürecek bu çalışma sadece il merkezinde kalmayacak, ilçelerimize de yayılacak. Halkımızı da bu çalışmanın içine katacağız. 2023’te nasıl bir şehirde yaşamak istiyorsunuz diye soracağız ve halkımızın isteklerini, talep ve beklentilerini alacağız” diyerek şöyle sürdürdü:

 

‘Gökova Körfezi’

Birileri çıkıp ‘Gökova Körfezi’ni ranta açıyorlar diyor. Ormanlarımız, denizlerimiz rant yuvası haline gelecek diye yaygara yapıyorlar. Bu tür konuların gerçeğini öğreneceksiniz ve sahada o gerçeği anlatacaksınız. Gördüğümüz ise, böyle bir haber çıktığında kendi yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız bile ‘acaba doğru mu’ diye tereddüt içinde kalıyor. Sonra da ‘Eyvah böyle bir şey olursa biz seçimlerde çok zorlanırız’ gibi bir düşünceye sahip oluyor. Yani CHP’nin attığı yalanlara önce biz bile acaba doğru mu diye bir refleks gösteriyoruz. Oysa yapmamız gereken, konuyu iyice araştırıp, bilgi sahibi olup, sonra halka doğrusunu anlatmaktır. Bu konularda önce ilçe başkanlarımızı bilgilendireceğiz, onlar da gelip kendi yönetim kademelerine anlatacak ve sizler de sahada bunları halkımıza ileteceksiniz. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde hızlı bir çalışma temposu içine gireceğiz.

Önemli bir başka konu ise, orta yaş dediğimiz kuşakta üye sayımızda bir sorun yok ancak kayıtlı genç üye sayımızda eksikliklerimiz var. Bu davaya inanan sizler, kendi akranlarınızla konuşup onları da bu davanın içine katmalısınız.”

 

“Birileri rahatsız olmuş ama…”

Etkinlikte son konuşmayı, Muğla Milletvekili Nihat Öztürk yaptı. Öztürk, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Öncelikli hedefimiz, şehirlerimizi daha modern, yaşanabilir birer kent haline getirmektir. Kongrelerimiz bittikten sonra biz Muğla genelinde seçim atmosferine girdik. Bugün Milas’taki bu toplantı da, 2019’da Milas’ı Ak Partili belediyecilikle tanıştırmak için başlanacak çalışmanın ilk ateşidir. Geçen sefer geldiğimde söylemiştim, gerçi birileri o sözlerimden rahatsız olmuşlar ama ben bir kez daha o sözümü tekrarlamak istiyorum; biz Milas’ta da, Muğla’da da beceriksiz yerel yönetimlerden kurtulmak istiyoruz. Bunun için de daha çok çalışmamız gerekiyor. Bizim yaptıklarımızı, yerel yönetimlerin yapamadıklarını doğru bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Eğer genç kardeşlerimiz susarsa, eğer kadınlarımız susarsa, ilçe yönetimlerimiz ve bizler susarsak Milasımıza ve Muğlamıza yazık etmiş oluruz. 20-30 yıldır; Milas’ı, Muğla’yı, Bodrum’u, Marmaris’i doğru yönetemeyenler, artık 2019’da ellerini çekmeleri gerekir. Bunu gür bir sesle söylememiz lazım. Öncelikle de siz gençler söyleyeceksiniz, bizler söyleyeceğiz. Bizim kimseden korkumuz yok.”

Yapılan konuşmaların ardından canlı müzik eliğinde gençler, gönüllerince eğlendiler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık