Genel Başkan Yardımcısı oldu

ÖNDER Haber -

Genel Başkan Yardımcısı oldu
  • 07 September 2016, Wednesday 6:38

Geçtiğimiz yıl Nisan ayı içinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği’nin seçimli olağan genel kurul toplantısında merkez birlik yönetim kurulu üyeliğine seçilen Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcılığı görevine getirildi… Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Gezgin, hem Merkez Birliği yönetiminde yaşanan gelişmeler hem de sektörle ilgili bazı bilgiler verdi …

Türkiye genelinde 300 birliğin yanısıra 450 bin süt üreticisini temsil eden Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği’nin yeni yönetim kurulu belirlendi. 2015 yılı Nisan ayında yapılan genel kurulun ardından yönetim kurulu üyeliğine seçilen Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, son yapılan görev dağılımıyla başkan yardımcısı oldu.

 

Genel Başkan

Yardımcılığı görevine

seçilmiş bulunmaktayım

Merkez Birlik ve süt sektöründeki gelişmelerle ilgili bilgi aktarmak amacıyla dün saat 13.30 Milas Süt Birliği’nde basın toplantısı düzenlendi.

Konuşmasına Merkez Birlik yönetimindeki değişimle ilgili bilgiler aktararak başlayan Başkan Gezgin, “Bizler; emeği ile alınteriyle ve gece gündüz çalışarak üretim yapan ve bu üretimimizle hem milli ekonomiye hem kendi ekonomimize katkı sağlayan birer üreticiyiz. Özellikle süt üreticiliği yapan bizler; ilk defa bir çatı altında biraraya gelerek süt birliklerini ve merkez birliğimizi kurduk. İçinizden biri olarak şahsıma bu birliklerin yönetiminde görevler tevdi ettiniz. Milas Süt Birliği’nde ve aynı zamanda Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği’nde, görev bilinci ve üreticiye hizmet inancında oldum. Sizlerin gelecek dönemlerde hak ve hukuklarını korumak için önemli plan ve projeleri uygulamak gayesiyle gerekli irade ve yapılanmanın tamamlanmasıyla sizleri kamu otoritesi nezdinde temsil etmeye sizlerden aldığım güç ile devam etmekteyim. Genel merkezimizdeki yeni oluşum ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilmiş bulunmaktayım. Bu önemli göreve seçilmemde üzerimde emeği bulunan tüm üreticilerime ve mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkürlerimi sunarım. Yeni oluşum ile ortaya konacak istikrarlı dönemin sektörümüze hayırlı olmasını, önemli iş birliklerine imza atacağımıza yürekten inandığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

 

Sektör baskı altında

Yeni oluşan yönetim kurulunun ilk ziyaretini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e gerçekleştirdiğini ve ziyaret sırasında süt sektöründeki sorunları bir kez daha ele aldıklarını belirten Başkan Gezgin, “Ziyaretimiz sırasında 15 Temmuz gecesi ülkemizin yaşadığı hain darbe girişimini kınayarak sayın Bakanımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Sektörümüzün ve birliklerimizin yaşadığı sorun ve çözüm önerilerini kendileriyle ve bürokratlarıyla paylaşma imkânı bulduk. Sektörümüz fiyat baskısı, maliyet baskısı, kalite baskısı ve uluslararası ciddi rekabet baskısı altında. Görüşmemizde bu baskılara karşı hangi tedbirlerin alınması gerektiği, önerilerimizi, yöntem ve tarzımızı Sayın Bakanımızla paylaştık. Bugün süt sektörü üretimi arttırmaya, kaliteli üretimle tüketici nezdinde sorumluluğunu hissetmekte, bu duygu ile üretimini üst seviyelere çıkarmayı görev edindiğimizi belirttik. Sayın Bakanımızla olan görüşmemizde ayrıca yem fiyatlarının aşırı yükselmesi, buna rağmen süt fiyatlarının yaklaşık iki yıldır artmaması, hatta aşağıya doğru seyretmesi, süt üretiminde arz fazlalığının oluşmasıyla süt tozu operasyonunun yönetilmesi ve devamlılığı, süt tozu operasyonu ile oluşan krema fazlalığının ESK (Et Süt Kurumu) vasıtasıyla tereyağına dönüştürülmesi ile krema fiyatlarını dengede tutma, okul sütü projesinin tüm yıla yayılarak devam etmesinin piyasaya etkisi konularını ele aldık” dedi.

 

Süt üretimi kayıt altında

Merkez Birliğin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü Ulusal Süt Kayıt Sistemi (USKS) kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Milas’ta da üretimin kayıt altına alındığını ve süt üretim desteklenmesinde birliğin tutmuş olduğu kayıtların baz alındığını dile getiren Başkan Gezgin, “Bu kayıtlar, ilçemizde 2016 yılı ilk üç ayında; ortalama 3 bin 86 süt üreticisinin 9 bin 569 belgesi sisteme işlenerek günlük 271 ton, 3 ayda yaklaşık 24 milyon 450 bin litre süt üretimi kayıt altına alındı. 3 bin 86 üretici desteklemelerden yaklaşık 1 milyon 348 bin TL faydalandı. Sayın Bakanımıza gerçekleşen ziyaret sırasında yılın ilk üç ayında hak edişi yapılan süt desteklemelerinin bayram öncesi yani 2 Eylül 2016 tarihinde üreticilerimizin hesaplarına aktarılacağı müjdesi de verilmişti. 2 Eylül tarihinden itibaren bu işlemler devam ediyor” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık