Gıda Maddeleri Odası’nda başkan değişmedi…

Adem KANKAYNAR -

Gıda Maddeleri Odası’nda başkan değişmedi…

Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Sahnesi’nde gerçekleşen kongreye; Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Birlik Başkan V. ve aynı zamanda Ortaca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüsamettin Karaşahin, Ula Şoförler Odası Başkanı Bekir Kanat, Ula Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kemal Özçelik, eski Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Tariş Zeytinyağı Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Kooperatif Müdiresi Elin Alpay ve bazı yönetim kurulu üyeleri, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda mahalle muhtarı ve odanın üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığına Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkan V. ve aynı zamanda Ortaca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüsamettin Karaşahin seçilirken, divan üyeliklerine; Mehmet Acar ve Emin Turgut getirildiler. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Muğla İl Ticaret İl Müdürlüğü personelleri; İbrahim Ocak, Zafer Kulaç ve Ebru Kabak da divandaki yerini alırken, gündem maddelerin okunup oylanmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla kongre başladı.

Odanın; Yönetim Faaliyet Raporu, Denetim Raporu, Gelir-Gider Tablosu ve Bilanço Hesaplarının okunup ibra edilmesinin ardından, Oda Başkanı Mustafa Sezgin tarafından, 2018 yılı tahmini bütçe okunarak, üyelerin oylarına sunuldu.

Raporlarının ibra edilmesinin ardından teşekkür konuşması için kürsüye gelen Oda Başkanı Sezgin; “Değerli üyelerim. Göreve geldiğimiz günden bugüne, şahsım, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ve tüm çalışanlarımla birlikte sizlerin haklarını korumak adına hiçbir konuda mazeret üretmeden gayret gösterdik. Bize iletilen sorunları çözmekte de gece-gündüz demeden çaba harcadık.

Önümüzdeki dönemde de yeni oluşacak yönetim kurulu ile aynı düşünce ve anlayışta, ilk günkü heyecanla yine sizlere hizmet etmek için çalışacağız. Bize duyduğunuz güven için bir kez daha teşekkür ediyorum. Kongremizin ilçemize, üyelerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Konuklara söz hakkı…

Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Sezgin’in teşekkür konuşmasının ardından divan başkanlığınca, salondaki konuklara söz hakkı verildi. İlk konuşmayı eski dönem Muğla Milletvekili Fevzi Topuz yaptı. Topuz; “Odalar, üyelerinin yasal haklarını korumak ve kollamak, üyelerin daha iyi şartlara kavuşması için çaba harcayan sivil toplum kuruluşlarıdır. Yıllardır ilçemizde bu anlamda odalar, sağladıkları işbirliği ve güçbirliğiyle başka ilçelere örnek olacak bir birliktelik sağladılar. Doğal olarak bu birliktelik de odanın çalışmalarına, üyelerinin yararına katkı sağlamıştır” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, bir sivil toplum kurulu olan odaların sadece üyelerine hizmet etme görevinin olmadığını, aynı zamanda topluma da hizmet etme görevinin bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu anlamda ilçemizdeki tüm odalar her iki görevi de başarıyla yerine getiren birer sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyorlar. Üyelerine ve topluma sağladıkları katkının yanı sıra, yerel yönetimler, kurum-kuruluş ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla olan diyalog ve işbirlikleri de en üst seviyedir.

Biraz önce diğer odamızın da genel kuruluna katıldım ve orada olduğu gibi bu genel kurulda da tek adaylı bir seçim yapılıyor. Bu, bir anlamda mevcut yönetimlerin başarılı olduğu anlamına da gelmektedir.

Kongrenin hayırlı olmasını dilerken, oluşan yeni yönetime de başarılar diliyorum.”

 

Seçimler…

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesinin tamamlanarak yetki, seçim kuruluna bırakıldı.

Yaklaşık 1300 üyesi bulunan Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası’nın olağan genel kurulu sonunda, mevcut başkan Mustafa Sezgin yeniden başkanlığa seçilirken, yeni yönetim ve disiplin kurulu üyeleri de şu isimlerden oluştu:

 

Yönetim Kurulu: Nedim Şimşek, Salih Ülgül, Veysel Güler, Volkan Yakkan, Özcan Tokay, Şafak Kaya, Ali Kabel, Nurullah Coşkuner.

 

Denetim Kurulu: Serdal Şen, Yusuf Bilge ve Derya Günaltay.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık