Girgin, Bodrum’da ranta açılan alanı meclise taşıdı:

​​​​​​​“NE KIYI BIRAKTILAR NE DE KOY”

Girgin, Bodrum’da ranta açılan alanı meclise taşıdı:
  • 16 September 2020, Wednesday 10:25

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, verdiği soru önergesiyle Bodrum’da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılan 1 milyon 100 bin metrekare (1,1 km2) alanın akıbetini Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sordu.

Girgin, “Rant uğruna her türlü hukuksuzluğu, kanun tanımamazlığı adet haline getiren iktidar şimdi de Ortakent'te, daha önceki projelerde büyük yeşil alan olan bir alanı, üstelik Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü’nün “uygun değildir” görüşüne rağmen, yangından mal kaçırır gibi çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açıyor” dedi. 

İHANET SIRASI BODRUM’DA MI?

Girgin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul’a ihanet ettik!” sözünü hatırlattı: “Bir zamanlar ‘taşı toprağı altın’ denen İstanbul'u getirdikleri durum ortada. Cumhurbaşkanı’nın sözünü hatırlarsınız; ‘Şu para var ya, nelere muktedir, bu kapitalizm nelere muktedir? Orman morman ne var ne yok kesiyor, atıyor, götürüyor. 'Oraya ben bir dikey mimari yapayım, malı götüreyim', yapılan iş bu, biz İstanbul'a ihanet ettik!’

Şaka gibi değil mi? Şimdi de sıra taşı toprağı altın olan Bodrum'a mı geldi?”

AKP’NİN RANT AŞKI – PARA AŞKI

Girgin, soru önergesinde, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın kurulduğu günden bugüne kadar Muğla il sınırları içerisinde özelleştirme kapsamına alınmış kaç adet taşınmaz olduğunu ve bunların akıbetini de sordu.

“Biliyorsunuz AKP iktidarının çok önemli bir meziyeti var; kilometrelerce öteden para kokusunu alabilmek. Çünkü çok seviyorlar, hatta sevmekten de öte bu bir aşk. Bu aşk uğruna dünümüzü harcadılar, bugünümüzü harcadılar gözleri yarınlarımızda” diyen Girgin, “1980 sonrasında bütün kamusal zenginliklerimiz özelleştirme adıyla peşkeş çekildi. KİT’leri, eğitimi, sağlığı, içtiğimiz suyu her şeyi özelleştirenler, ellerini doğamıza uzatmadan dururlar mı? Kaz Dağları’ndan, Ayder’e yürüttükleri talan politikasının Muğla’daki boyutunu sorduk” dedi.

KORUMA AMAÇLI NAZIM İMAR PLANI TAHRİF EDİLDİ Mİ?

Girgin verdiği soru önergesinde, “Cumhurbaşkanı Kararı eki 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planında yer alan İller Bankası A.Ş. tarafından onaylı 1/5000 ölçekli halihazır harita tahrif edilmiş midir? Bu iddia ile ilgili bir soruşturma yürütülmekte midir?” diye sordu.

Bunun önemli skandal olduğunu belirten Girgin, “Rant uğruna her türlü hukuksuzluğu, kanun tanımazlığı adet haline getiren iktidar, Ortakent’i imara açmak için, harita tahrif ediyor, yani belgede sahtecilik yapıyor. Gözünü para bürümüş iktidardan bunun hesabını soracağız!” dedi.

FETHİYE’DE, MARMARİS’TE NASIL ENGEL OLDUYSAK BODRUM’DA DA OLACAĞIZ!

Girgin şöyle devam etti:

Değil mi ki, canlı ve cansız varlıklar olarak bir ekosistemin parçasıyız. Çoluğumuzun çocuğumuzun sağlıklı işleyen bir ekosisteme sahip olma hakkı kadar,  henüz doğmamış olan nesillerin sağlıklı bir dünyaya doğma hakkı da var. Biz CHP olarak bu hakkı teslim ediyoruz! Kimsenin kuşkusu olmasın: Fethiye'de, Marmaris'te jeotermal rantına nasıl engel olduysak, Bodrum'da vahşi imar rantına, kontrolsüz talancı yapılaşmaya da engel olacağız. Bodrum'un eşsiz doğasını yandaş müteahhitlerinize kurban etmeyeceğiz ve iktidarın rant hırsından Kurtardığımız her karış toprakta eşit, özgür ve adaletli bir geleceğin fidanlarını dikeceğiz.”

Sevgili dostlar

Biliyorsunuz AKP iktidarının çok önemli bir meziyeti var; "kilometrelerce öteden para kokusunu alabilmek".

 Çünkü çok seviyorlar, hatta sevmekten de öte bu bir aşk. Bu aşk uğruna dünümüzü harcadılar, bugünümüzü harcadılar sıra yarınlarımıza geldi.

Balık baştan kokar diye bir söz vardır. 3 kez üst üste tek başına iktidar olan ve her iki kişiden birinin oyunu alarak iktidar olan,  partinin genel başkanının başbakanlığı döneminde oğluna paraları sıfırlama talimatı verdiğine tanık oldu bu ülke halkı. İşte bu, parayı her türlü değerden üstün tutma anlayışının bir tezahürüdür.

Rant uğruna her türlü hukuksuzluğu, kanun tanımamazlığı adet haline getiren iktidar şimdi de Ortakent'te, daha önceki projelerde büyük yeşil alan olan alanın, üstelik büyükşehir imar müdürlüğü tarafından uygun değildir görüşüne rağmen, cumhurbaşkanılığı kararnamesi ile imara açılıyor.

Bir zamanlar taşı toprağı altın denen İstanbul'u getirdikleri durum ortada, Cumhurbaşkanının sözünü hatırlarsınız;Şu para var ya, nelere muktedir, bu kapitalizm nelere muktedir? Orman morman ne var ne yok kesiyor, atıyor, götürüyor. 'Oraya ben bir dikey mimari yapayım, malı götüreyim', yapılan iş bu, biz İstanbul'a ihanet ettik demişti.

Şaka gibi değil mi?

Şimdi de sıra taşı toprağı altın olan Bodrum'a geldi.

Ama Fethiye'de, marmaris'te jeotermal rantına nasıl engel olduysak, Bodrum'da vahşi imar rantına, kontrolsüz talancı yapılaşmaya da engel olacağız.

Bodrum'un eşsiz doğasını yandaş müteahhitlerinize kurban etmeyeceğiz ve iktidarın rant hırsından Kurtardığımız her karış toprakta eşit, özgür ve adaletli bir geleceğin fidanlarını dikeceğiz.

Bugün burada Bodrum’un bir karış toprağını bile ranta kurban etmeyeceğiz diyerek bir araya gelen siz güzel insanları tek tek selamlıyorum…

Bundan 100 yıl sonra torunlarımızın çocukları, belki torunlarımızın torunları, ülkeyi en az 18 yıl yönetmiş bir iktidarın şu sözlerini okuyunca hayretle dehşete düşecekler:

İstanbul’a ihanet ettik!

Peki İhanet İstanbul’la mı sınırlı kaldı? Hayır, Bodrum’u, Fethiye’si, Milas’ı, Kaz Dağları, Ayder Yaylaları hepsi nasibini aldı!

18 yıllık iktidarları boyunca tabiri caizse "yıktılar perdeyi, eylediler viran / Durmak, doymak bilmediler biran!” Sadece dünümüzü, bugünümüzü değil yarınlarımızı da tükettiler

En güzel yaylalarımızda maden ararlar,en güzel koylarımızı imara açarlar…

Ama “İstanbul’a ihanet ettik” yazısını okuyan o torunlarımız var ya, onlar bugün yaptığımız gibi Anadolu’nun her yerinde bu ihanete direnen dirayetli insanların bir araya gelip, doğanın rant için talanına itiraz ettiklerini, onlar sayesinde hala nefes alabiliyor olduklarını da fark edip… Şükredecekler…

Evet Anadolu’nun her yerinde adım adım bir mücadele büyüyor: Doğa Hakkı Mücadelesi !

Değil mi ki, canlı ve cansız varlıklar olarak bir ekosistemin parçasıyız. Çoluğumuzun çocuğumuzun sağlıklı işleyen bir ekosisteme sahip olma hakkı kadar,  henüz doğmamış olan nesillerin sağlıklı bir dünyaya doğma hakkı da var.

Bugün burada olanlar, bu hakkı teslim ediyor!

Önceki planlarda büyük yeşil alan olarak geçen alanın Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılmasına karşı duruyoruz! İnanıyoruz ki, nasıl Fethiye’de, Milas’ta jeotermal rantına engel olduysak, Bodrum’da da imar rantına, kontrolsüz talancı yapılaşmaya engel olacağız…

Çünkü

 Sizin rant hırsınızdan kurtardığımız her karış toprakta, eşit özgür adaletli bir geleceğin fidanlarını dikeceğiz…

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık