Göçük altındaki 2 işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR-

Göçük altındaki 2 işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı

Önceki gün sabah saat 10:00 sıralarında Yatağan Termik Santrali’nde meydana gelen göçük olayında, ilk anda göçük altında kalan 9 işçi kurtarılmış ve ambulanslarla hastanelere sevk edilmişti. Göçük altında kalan 2 işçiye ulaşmak için de önceki gün, günboyu çalışmalar sürdürülmüş, gece çalışmalarında ilk önce Sezgin Kılıç’ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Ancak Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesedin Sezgin Kılıç’a ait olmadığı, göçük altındaki diğer işçi, Seray Şimşek olduğu anlaşıldı.Bir süre sonra da Sezgin Kılıç’ın cesedine ulaşıldı.Karışıklığın giderilmesiyle her iki işçinin de naaşları ailelerine teslim edildi.

 

Kılıç ailesi 2’nci şoku morgda yaşadı …

Meydana gelen göçük sonrası yaklaşık 8 saat umutla bekleyen aileler ilk şoku yakınlarının ölüm haberi ile alırken, ikinci şoku morgda yaşadılar.

Göçük altından çıkarılan ilk cesedin Sezgin Kılıç olduğu ileri sürüldüğünde, termik santralinin içerisinde umutla bekleyen merhum işçi Sezgin Kılıç’ın eşi Şahinder Kılıç, eşinin cesedine ulaşıldığını öğrendiğinde sinir krizleri geçirdi. 

Merhum işçi Sezgin Kılıç’ı memleketi Konya’da defnetmek için hazırlıklara başlayan aile, sabah morga teşhis için geldiğinde cesedin, Sezgin Kılıç’a ait olmadığını gördü.

Bunun üzerine halâ cansız bedenine ulaşılamadığı söylenen Seray Şimşek’in ailesi teşhis için hastaneye getirildi.Cansız bedenine ulaşılan ilk işçinin Sezgin Kılıç değil Seray Şimşek olduğu ortaya çıktı.Seray Şimşek’in cenazesi dün Yatağan Cazgırlar Mahallesi’nde defnedildi.

Hayatını kaybeden diğer işçi Sezgin Kılıç ise defnedilmek üzere memleketi olan Konya’ya götürüldü …

Santraldaki kaza ile ilgili açıklama …

Bu arada Bereket Enerji’den de (2 işçinin ölüm haberi gelmeden önce) kazayla ilgili bir açıklama geldi. Olay ve gelişmelerle ilgili bilinen tabloyu özetleyen, ayrıca yaralıların durumu ve 2 işçinin kurtarılmasıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verilen açıklamada, Enerji Direktörü Serdar Toprak’ın konuyla ilgili olarak şu sözlerine yer verildi:

“Devletin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının desteği ve kendi bünyemizdeki ekiplerimiz ile yoğun bir çalışma titizlikle sürdürülmektedir. Olayın meydana geldiği andan itibaren olay için seferber olan valimize, kaymakamımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, güvenlik güçlerimize ve diğer tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine şükran duygularımızı özellikle iletmek isteriz.Dayanışmanın ve birlikteliğin anlamlı bir örneğini yaşadık.Gelişmelerden kamuoyunu anlık olarak bilgilendireceğiz.En doğru açıklamayı resmi makamlar ve santral yetkililerinden alabilirsiniz.Bunun dışındaki farklı açıklamalara itibar etmeyelim. Medyamız aracılığıyla sürekli bilgilendirme kamuoyuna yapılacaktır.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık