Göçük altındaki 2 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Göçük altındaki 2 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor …

Yatağan Termik Santrali'nde bu sabah saat 10 sıralarında kömür sevki yapılan bandın çökmesiyle meydana gelen olayda 11 işçi yaralandı. Göçük altında kalan 9 işçi kurtarılarak, hastanelere sevk edilirken, 2 işçiyi kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

 

Yatağan Termik Santrali'nde işçiler çalıştığı sırada içeriden dışarıya kömür taşıyan bantta göçük meydana geldi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans, AFAD, UMKE ve AKUT ekibi sevk edildi. Tonlarca ağırlıktaki kömür bandının altında kalan işçilerden ilk etapta 9'u yaralı olarak kurtarıldı. Göçük altında olduğu iddia edilen 1'i kadın 2 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yatağan Termik Santrali'nde, çöken kömür bandının altında kalan 11 işçinin normal çalışma saatlerinin tamamlanmasının ardından mesaiye kaldıkları öğrenildi. Yatağan Termik Santrali'nde işçilerin çalıştığı sırada, içeriden dışarıya kömür taşıyan bandın çökmesi sonucu göçük altında kalan Sezgin Kılıç ve Seray Şimşek isimli iki işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar Ertuğrul Katı, Alim Deyrek, Ferdi Kırıkoğlu, İlker Zeki, Ramazan Tatar, Mustafa Ali Güneş, Ramazan Dokuzuncu, Sezai Demirtaş ve Özkan Özen isimli 9 işçinin yaralı olarak kurtarılarak hastanelere sevk edildiği olayda, işçi yakınları santral girişinde endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

Saat 09.45 sıralarında çöken kömür bandının altında kalan 11 işçinin, gece 00.00'da mesaiye geldiği, saat 08'de normal çalışma zamanlarının bittiği ancak işveren tarafından mesaiye bırakıldıkları öğrenildi.

 

Vali Civelek önce hastaneye, sonra olay yerine gitti …

Muğla Valisi Esengül Civelek, Yatağan Termik Santrali'nde meydana gelen çökmenin ardından yaralı kurtarılan işçileri hastanede ziyaret etti.

Hastane çıkışında işçi yakınlarıyla sohbet eden Vali Esengül Civelek, Yatağan Termik Santrali'nde kazanları besleyen kömür bant sisteminin çöktüğünü, ilk belirlemelere göre 9 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını, içeride kalan 2 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Civelek, "Duamız, içerideki iki arkadaşımıza sağ salim ulaşmak. Bunun için ekiplerimiz var güçleriyle çalışıyor. Ben de olay yerine geçip çalışmaları yerinde inceleyeceğim. Sağlık ve arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki kurtarma çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

Hastaneden ayrılan Vali Civelek, daha sonra olay yerine gitti.

 

CHP Milletvekili Süleyman Girgin de olay yerinde …

Göçük olayın duyulmasının ardından T. Maden İş Yatağan ve Havalisi eski Şube Başkanı ve 24 Haziran’da yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Muğla Milletvekili seçilen Süleyman Girgin de, eski çalışma arkadaşlarının yanına koştu.

Bir yandan olayın meydana geliş şeklini öğrenen ve göçük altındaki 2 işçinin kurtarılma çalışmalarını yerinde izleyen Girgin, diğer yandan da hastanelere sevk edilen yaralı işçilerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Meydana gelen olayın çok üzücü olduğunu belirten Girgin; “Umarım bir an önce göçük altındaki iki arkadaşımız da sağ salim kurtulur. Tüm işçilerimize ve Muğlalı hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık