“Gökova’da tescil edilen doğal sit alanları”

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

“Gökova’da tescil edilen doğal sit alanları”

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) üyeleri ve bileşenlerinden Muğla Mimarlar Odası, Muğla Şehir Plancıları Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası temsilcileri, 15 Ağustos 2017 Salı günü Menteşe’de yaptıkları toplantıda, “Gökova’da tescil edilen doğal sit alanları” konusunu masaya yatırd ı.

MUÇEP Sekreteryasından edinilen bilgiye göre toplantıda, Mimarlar Odası temsilcilerinin anlatımları doğrultusunda, diğer üyelerin Gökova Paftası üzerinde yaptığı çalışmalar ve yorumlamalar tartışıldı.

“Toplantının özeti ve ortaklaşılan konular”la ilgili olarak edinilen bilgi notunda şu bilgilere yer verildi:

1)Muğla Dört Mevsim Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu’na dayandırılarak hazırlandığı ifade edilen 31 pafta, Aralık 2016’da belediyelere yollanmış, ancak söz konusu rapor açıklanmamıştı. Bugüne kadar süreçte de, bizzat Çevre Şehircilik Bakanı tarafından 29 Temmuz’da yapılan açıklamada tasarının henüz kesinleşmediği ifade edilirken, 14 Temmuz’da tescilin yapılarak, ilgili dört belediyeye (Milas, Ula, Menteşe ve Marmaris) uygulanması amacı ile yollandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Ancak, yine bu tescilin hangi gerekçelere (bilimsel rapor) dayandırılarak yapıldığı bilinmemektedir.

2)Bimer’e gerek yazılı başvurularımız gerek sözlü taleplerimize rağmen, proje bir “sır” olarak saklanmaktadır.

Mimarlar Odası’nın açacağı davalarda MUÇEP’in Hukuk ve Bilim Komisyonları destek verecek.

3)Odanın açacağı dava sürecine, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeleri müdahil olarak katmak amacı ile,  öncelikle Eylül’ün ilk haftası yapılacak Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısına MUÇEP olarak katılmak ve Dava dosyasının Muğla Adliyesi’ne verileceği gün, MUÇEP olarak Adliye önünde olunarak kamuoyunu bilgilendirmek önerildi.

4) Sadece hukuksal ve teknik çalışmalarla kalmayıp, şeffaflık, katılımcılık ve adalet talepleri ile sıklıkla etkinlikler düzenlenecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık