‘Görme Engelliler Derneği’nden İYİ Parti’ye ziyaret

Adem KANKAYNAR -

‘Görme Engelliler Derneği’nden İYİ Parti’ye ziyaret

 

Muğla Görme Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Özdemir ve Derneğin Milas Temsilcisi İlker Çukur tarafından İYİ Parti Milas İlçe Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirildi.Ziyarette, görme engellilerin yaşadığı sorunlar genel hatlarıyla görüşülürken, özellikle toplumsal duyarlılığın oluşmasında sıkıntıların yaşandığı ifade edildi.

Dernek Başkanı Mehmet Özdemir ve Milas Temsilcisi İlker Çukur tarafından İYİ Parti Milas ilçe binasında gerçekleşen ziyarette Özdemir, partinin yeni kurulmuş olması nedeniyle başarılar diledi.

Ülkemizde, görme engelliler başta olmak üzere tüm engellilerin yaşamsal sorunlarının olduğu, bunların ötesinde de toplumsal duyarlılığın henüz tam manasıyla oluşmadığına dikkat çekildi.

Görme engellilerin kent merkezlerinde sağlıklı bir şekilde yürümeleri için işaretli yolların yapılmış olmasına rağmen, kaldırımlara gelişigüzel park edilen araç-motosiklet ya da birçok esnafın işyeri önüne sergi amaçlı mal koyması nedeniyle yürümenin imkânsız hale geldiğini belirten Dernek Başkanı Özdemir;

“Bu konuda belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, hatta çıkarılan yasaların varlığı ve çabası yetmiyor. Önemli olan engellilere toplumun genel manadaki bakış açısıdır.Bugün yasada olmasına rağmen resmi kurumlarda veya özel sektörde istihdam edilmesi gereken engelliler, belirlenen sayının çok altındadır.Oysa tüm engelli bireylerin topluma kazandırılması, onların da bu toplumun bir parçası olduğunun hissettirilmesi gerekir.Unutmayalım ki bugün her sağlıklı birey, bir engelli adayıdır” diyerek, karşılaştıkları sorunları aktardı ve dernek olarak yapılan çalışmalardan ve verilen mücadelelerden söz etti.

Muğla Görme Engellileri Derneği Başkanı Mehmet Özdemir’in dile getirdiği sorunları dikkatle dinleyen ve not alan İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı ise, ülkemizin hemen her konuda çıkarması gereken yasaları çıkardığını, bu konuda bir eksikliğin olmadığını ancak problemin, uygulamadan kaynaklandığını söyleyerek, “Ne yazık ki yasayı çıkarıyoruz ancak yeterli denetimleri yapamıyoruz. Çıkarılan kanunu vatandaşımıza gerektiği biçimde anlatamıyoruz.Dolayısıyla vatandaşımız, bilmeden birçok konuda suç işliyor ve cezai işleme maruz kalıyor. Türkiye’nin bunları aşması lazım... Bütün fertlerini, hiçbir ayrım gözetmeksizin kucaklaması, toplumsal barışı tesis etmesi gerekir.Parti olarak ülkenin temel sorunlarını ve çözüm yollarını doğrudan konunun muhataplarıyla görüşerek belirliyoruz.Böylece kendi iktidarımızda bu sorunların çözümünü, toplumun isteği doğrultusunda çözmüş olacağız.Başta görme engelli vatandaşlarımız olmak üzere tüm engelli kardeşlerimize gönlümüzü açarak, onlarla birlikte olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.Bugüne kadar yalnız bırakılmış olabilirler, ancak bundan sonra yalnız kalmayacaklar” diyerek, ziyaret için teşekkür etti.

 

13 Mayıs’ta Milas Açıkhava Tiyatrosu’nda

yapılacak konsere davet

Ziyaretin sonunda ayrıca, İYİ Parti yöneticileri ve tüm Milas halkı, derneğin 13 Mayıs 2018 tarihinde Milas Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 20.30’da gerçekleşecek olan konserine davet edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık