Köyceğiz Devlet Hastanesi ve Köyceğiz Merkez Sağlık Ocağı’nda çalışan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Üyesi bir grup sağlık emekçisine, 25 Kasım 2009 tarihinde bir günlük iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle verilen disiplin cezaları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden beş buçuk yıl sonra gelen kararla tüm sonuçlarıyla ortadan kalktı ve ayrıca çalışanlara tazminat da ödendi.
SES Muğla Şubesi’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada;
“Konfederasyonumuz (KESK); 25 Kasım 2009 tarihinde kamu çalışanlarına “Toplu Sözleşme ve Grev Hakkının” tanınması, 2010 yılında maaşlara yapılacak zam artışının emekçilerin taleplerini karşılamaması nedeniyle 1 günlük uyarı amaçlı iş bırakma kararı almıştır.
SES üyesi olarak; Konfederasyonumuz KESK’in aldığı kararı haklı ve meşru bulduğumuz için 25 Kasım 2009 tarihindeki iş bırakma eylemine katıldık. O tarihlerde Türkiye genelinde yapılan iş bırakma eylemi için birçok işyerinde soruşturma başlatılmıştır. Ancak Köyceğiz Devlet Hastanesi, Köyceğiz Merkez Sağlık Ocağı’nda çalışan SES üyeleri ve az sayıda Türk Sağlık Sen üyeleri dışında kimseye disiplin cezası verilmemiştir. Yapmış olduğumuz tüm itirazlara rağmen cezamız onanmıştır. “Uyarı Cezasına” 2009-2010 tarihlerinde için hukuk yolu kapalı olduğundan SES Genel Merkezi aracılığıyla 15 üyemiz konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşıma kararı almıştır. 2010 yılında da 15 üyemiz AİHM’e SES Genel Merkezi Avukatına vekâlet vererek başvuruda bulunmuştur.
Beş buçuk yıl süren dava, azmin – inancın zaferiyle sonuçlandı. Direnenler kazandı. Aynı zamanda AİHM 15 üyemize tazminat ödenmesine karar verdi.
“Mücadele edenler her zaman kazanamazlar ama kazananlar hep mücadele edenlerdir” sözü bir kez daha yaşam bulduğu için mutluyuz, umutluyuz.
SES Muğla Şube Yürütme Kurulu olarak; emekli, çalışan, tayin olan üyelerimize ulaşılmış, tazminatları verilmiştir.
Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz! İşte Sendika, İşte SES!” denildi.





