Gülen ve ekibinden rakiplerine gönderme…

Adem KANKAYNAR -

Gülen ve ekibinden rakiplerine gönderme…

 

5 Nisan 2018 Perşembe günü yapılacağı duyurulan Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), başkan adaylarından Halil İbrahim Gülen ve arkadaşları, Menteş Mahallesi’ndeki Esinti Restaurant’taki kahvaltıda bir araya geldiler. Başkan Adayı Gülen, yaptığı açıklamada, mevcut başkan ve yeniden adaylığını açıklayan Reşit Özer’i eleştirdi. Görev verilmesi halinde Oda ile üyeler arasındaki sevgi bağını güçlendireceğini söyleyen Gülen; “En önemli işimiz ise bu yolda gençlerle birlikte yürümek. Bütün projelerimiz bize gençlerimizden gelecek” dedi.

Düzenlenen kahvaltıda yaklaşan seçimlere ilişkin ve grup olarak yaptıkları çalışmalara dair kısaca görüşlerini paylaşan Başkan Adayı Halil İbrahim Gülen, konuşmasına mevcut Oda Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i eleştirerek başladı. Geçtiğimiz günlerde ilçemizde sigortacılık alanında açılışı yapılan perakende mağaza sigortacılığının, ilçemizde bu alanda faaliyetlerini yürüten mevcut sigortacılara büyük darbe vuracağını söyleyen Gülen şöyle devam etti:

“Milas Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri olan bizler, Odamızın gelecekteki icra organları olarak, ziyaret ettiğimiz üyelerimize, göreve gelmemiz halinde neler yapacağımızı, hangi projelerle üyelerimize hizmet vereceğimizi anlatıyoruz. Üyelerimizle nasıl bir diyalog, nasıl bir işbirliği kuracağımızı anlatıyoruz. Şu ana kadar aldığımız tepkiler gerçekten bizleri daha da umutlandırıyor, güçlendiriyor, şevklendiriyor.

Bugün, biraz yaptığımız alan çalışmalarından, biraz da sorunlardan söz etmek istiyorum. Özellikle üzülerek bazı şeyleri söylemek zorunda kaldığımı bilmenizi istiyorum. Odamız bünyesindeki meslek komitelerinden biri de sigortacılıktır. İlçemizdeki bu sektörün temsilcileri acaba bugün hangi aşamalardan geçiyorlar? Sektörün geldiği son nokta nedir? Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde, Türkiye’de perakende mağaza sigortacılığı yapan bir şirketin şubesi Milas’ta açıldı ve başındaki müdür veya idareci konumundaki arkadaşımız da karşı grubun listesinden aday… Maalesef bunun anlamı çok büyük fakat ben altını doldurmak istemiyorum.

Öte taraftan başka bir pencereden bakarsak, sigortacılık kurumunda hizmet veren çok değerli üyelerimiz var. Böyle bir şubenin Milas’ta açılmış olması demek mevcut sigortacı arkadaşlarımızın işlerini daha da olumsuz yönde etkileyecek demektir. Yani dışarıdaki A sigorta şirketi ile arkadaşımız diyalog kuruyor, işbirliği yapıyor, poliçelerini getirip burada kesip, sıcak parayı da dışarıya gönderiyor. Gönderilen miktar ise hatırı sayılır bir miktardır. Ne yazık ki hem bu işi yapan arkadaşımız karşı grubun adayı, hem de işin başındaki başkan adayı da bu grubun bir temsilcisi… Siz hem bu sektörün temsilcilerine darbe vuracaksınız, hem de yeniden bu gruptan aday olacaksınız. Böyle bir durumda kendi meslek komitesi üyelerine acaba ne diyor, ne anlatıyor, doğrusu merak ediyorum.

Benim bu noktada söyleyeceğim tek şey, kusura bakmasın sen bu Odayı yönetemeyeceksin. Zaten bugüne kadar da yönetemedin.

Başka bir meslek komitesinden söz etmek gerekirse, bildiğiniz gibi bizim bir başka meslek komitemiz tarım ve hayvancılık… Adı üstünde, hayvancılık ve tarım… Bizim kendi meslek komitemizde iki tane veteriner arkadaşımız var. Balıkçılık, özellikle de kültür balıkçılığı Milas ekonomisinin can damarıdır. Bunu görmezden gelemeyiz. Konuya oradan, buradan bakmaya gerek yok. Balıkçılık bizim olmazsa olmazımızdır. Ne yazık ki karşı grup bunun farkında bile değil.

Bir başka sektör de inşaattır. Bizim listelerimizde 6-7 tane mühendis arkadaşımız var. Bu sektörde faaliyet gösteren çok değerli işadamlarımız var. Peki her daldaki, her branştaki mühendislik hizmetlerini yürüten sektör temsilcilerinin sorunlarını kim çözebilir? Kim onların dilinden anlar, kim onların dünyasına girebilir? Elbette kendi meslek grubunda olan insanlar bunu anlar, sektörün sorunlarını çözebilir.

Benim de içinde bulunduğum inşaat malzemeleri grubu var. Yine bu alanda da dışarıdan destekli bazı firmalar, ilçemizdeki firmaları baltalamaya çalışıyor. Gerçekten bu sektörün de çok önemli sorunları var. Ancak tüm bu konularda mevcut yönetim duyarsızlığını sürdürüyor.

Bizim grubumuzda ise yaklaşık 25 kişi bu alanda faaliyet gösteren insanlar. Bugüne kadar alın teriyle bu işi yapıyorlar ve şaibesiz yollarına devam ediyorlar.

Tüm Oda üyelerimiz rahat olsun, yüreklerini ferah tutsunlar. Biz tüm sorunların üstesinden gelecek bir kadro kurduk. Üyelerimiz de bunu mutlaka görecek ve değerlendireceklerdir.”

 

“Gençler her alanda

bize öncülük edecekler”

Açıklamasına, göreve gelmeleri halinde neler yapacaklarını anlatarak devam eden MİTSO Başkan Adayı Halil İbrahim Gülen, özellikle gençliğe çok önem verdiklerini belirterek şöyle devam etti:

“Gençler bizim her alanda öncümüz olacaklar. Bizim yapacağımız her projenin içinde mutlaka gençler yer alacak. Hatta projeleri bizlere gençlerimiz getirecek. Çünkü biz geleceğin, gençlikte olduğunu biliyoruz. Bu ülkenin genç girişimcilere ne kadar ihtiyacı olduğunun farkındayız.

Turizmi, tarihi, tarımı olan bir kentin gençliğinin de dinamik olması gerekiyor. İşte bizim en önemli projemiz de gençliğimizdir.”

Yapılan açıklamanın ardından düzenlenen kahvaltılı etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Öte yandan Gülen ve arkadaşları kent merkezindeki işyerlerini toplu bir şekilde ziyaret etmek üzere Menteş Mahallesi’nden Milas kent merkezine hareket ettiler. Toplu halde, Cumhuriyet ve Kadıağa Caddelerindeki esnafları ziyaret ederek, sorunlarını dinlediler, oda üyelerine ise, MİTSO yönetimine aday olduklarını ve oylarına talip olduklarını belirttiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık