Güllük çöplüğü iyileştirilecek

Gülçin ERŞEN -

Güllük çöplüğü iyileştirilecek

Milas Kent Konseyi Güllük Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu, önümüzdeki haftalarda düzenlenecek genel katılımlı toplantı öncesi, yapılan ve yapılacak çalışmaları görüşmek üzere, 18 Haziran Cumartesi günü Güllük Belediye Evlendirme Salonunda toplandı.

Toplantıya katılan Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Güllük çöplüğünün rehabilitasyonuna önümüzdeki ekim ayında başlanabileceğini belirtti.

Ağırlıklı olarak su, kanalizasyon, çevre olmak üzere, geçen toplantıda konuşulan konular ve alınan kararlar doğrultusunda neler yapıldığının ve yapılacağının tartışıldığı toplantıya, Muhtar Celal Akyol, Güllük Turizmini Geliştirme ve Çevre Koruma Derneği ve OBA Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Orkun, Orjan Kooperatifi Başkanı Kemal Kisirlioğlu, Güllük Okul Müdürü Cihan Gün ile birlikte 13 kişi katıldı.

İhale düzenlenecek ve

çalışmalar Ekim ayında

başlatılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray ile görüştüğünü belirten Mehmet Günlük, yaz aylarında çöplüğün rehabilitasyonu için ihale düzenleneceğini ve tekliflerinin değerlendirileceğini, ekim ayında da iyileştirme çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Daha önce geliştirilen projelerde; üzerine yeşil alan, spor alanları yapıldığını belirten Günlük, Güllük çöplük alanının birkaç hissedarı bulunmasının tek sorun olduğunu söyledi.

Üyelerin ortak görüşü ise bu alanın ağaçlandırılması yönünde oldu.

Su ve kötü koku

meselesi

Muğla Su ve Kanalizasyon Dairesi Genel Müdürü Baki Ülgen ile görüşmesini de kısaca anlatan Günlük, hem körfezden hem de içme suyundan örnek alıp tahlil eden kuruluşun Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü olduğunu anımsatarak, “MUSKİ’den de arıtılmış suyun verildiği yerlerden örnek alınıp tahlil edilmesi talebinde bulunulabilir” dedi.

Ayrıca, yurttaşların terfi istasyonları ve yağmur kanallarından gelen kötü kokuya ilişkin İl Çevre Müdürlüğü’ne dilekçe verebileceği belirtildi. Önümüzdeki haftalarda AKFEN ve MUSKİ ile yapılan görüşmeler ve yazışmalar doğrultusunda, izlenecek yolun netleşeceği ve halkın da bu konuda bilgilendirileceği, üzerinde uzun uzadıya durulan konulardan biriydi.

Yeni Otogar

Toplantıda Selçuk Orkun’un önerisiyle, imar planında Otogar olarak görünen (pazar yeri ile ana cadde arasındaki) alanın faaliyete geçirilmesi, şehirlerarası otobüs şirketi yazıhanelerin, Milas ve Bodrum dolmuş garajının ve taksi durağının buraya taşınabileceği; böylece eski dolmuş garajının ve yazıhanelerin kalkmasıyla boşalan alanın da araç park yeri sıkıntısının giderilmesine yarayabileceği görüşüldü.

Güllük İlkokulu ve

Ortaokuluna spor tesisi

Milas’ta yeni spor tesisleri yapılacağından, atıl duruma gelerek yerinden sökülecek spor salonunun Güllük’teki okulun uygun bir alanına taşınması ve bunun için İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile görüşülmesi de toplantıda gündeme getirildi.

(19 Haziran 2016 / Güllük)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık