Güllük - Kıyıkışlacık arasında ‘Tekne Seferi’ istendi

Gülçin ERŞEN -

Güllük - Kıyıkışlacık arasında ‘Tekne Seferi’ istendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nce geçen Ocak ayında ildeki tüm sivil toplum örgütlerine bir yazı gönderilerek, son yasal düzenlemeler uyarınca büyükşehir belediyelerinin ulaşım alanında yapması gerekenler ve kendilerinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi; sivil toplum örgütlerinin görüşleri soruldu.

Güllük Turizmini Geliştirme ve Çevre Koruma Derneği de yazıyı değerlendirerek, ilettiği cevap yazısında; kış aylarında Güllük – Milas ve özellikle Güllük – Bodrum arasındaki dolmuş seferlerinin daha geç saatlere dek sürmesinin yanısıra Güllük - Kıyıkışlacık arasında yaz ve kış aylarında tekne seferi yapılması konusunda öneri ve istekte bulundu.

Güllük ve Kıyıkışlacık’ta oturanların yıllardır süregelen isteklerini bu vesileyle belediye yetkililerine duyurduklarını belirten Dernek yöneticileri, “Umarız, son birkaç yıldır ulaşımda belirgin biçimde gözlenen iyileşme sürer, halkın bu konudaki başka isteklerini ve gereksinimlerini karşılayacak düzenlemeler de en kısa sürede yaşama geçer” dediler.

Güllük Turizmini Geliştirme ve Çevre Koruma Derneği adına, Dernek Başkanı Selçuk Orkun ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Erşen imzasıyla, iletilen yazı şöyle:

 

T.C.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR

BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na

 

Genel Sekreter Hüseyin DAŞGIN imzasıyla, sivil toplum örgütlerine göndermiş olduğunuz metni değerlendirdik. Güllük – Milas ve Güllük – Bodrum arasında hizmet veren dolmuşlarda gerek ücret, gerek taşıt, gerekse sürücü tavrı konusunda iyileşme görülmekle birlikte, yurttaş ve sivil toplum örgütü yöneticisi olarak, bazı eleştiri ve istekleri de dikkatinize sunmak isteriz.

Güllük dolmuşlarının Milas ve Bodrum seferlerinde aldıkları öğrenci ve tam ücret önceki dönemlere göre indirimli olmakla birlikte, sonbaharda yapılan zam ile yine de başka büyükşehirlere kıyasla yüksektir. Örneğin, İzmir gibi bir kentte en uzak semtler arasında bir yetişkin 2,5 TL. ücret verirken, Güllük’ten Milas’a giden öğrenci ücreti 3,5 TL.’dir. Öte yandan, minibüs kooperatiflerinin kâr amacı gütmesi normaldir, ancak büyükşehir belediyesi sınırları içinde toplu ulaşım da bir kamu hizmetidir. Yolcunun az olması gerekçesiyle sonbahar, kış ve ilkbahar aylarında Güllük - Milas, Güllük- Bodrum arasındaki dolmuş seferleri seyrekleşmekte ve akşam 19:30 ve 18:00 saatlerine dek sürmektedir. Özellikle kış aylarında Bodrum – Güllük arasında dolmuşların dört sefer yapması, özel aracı olmayan yurttaşların kışın Bodrum’a gidememesi anlamına gelmektedir. Dolayısıyla, yurttaşların isteği kış aylarında özellikle Bodrum’dan dönüş için 18:00’den sonraki saatlerde bir iki sefer daha yapılmasıdır.

Kıyıkışlacık ve Güllük’teki yurttaşların, yerli ve yabancı yazlıkçıların en yoğun talebi, yaz aylarında her gün (sabah ve akşam), kışın ise hiç değilse Güllük pazarının kurulduğu Perşembe günü, Güllük – Kıyıkışlacık arasında tekne seferi olmasıdır. Belediye yurttaşların bu isteğini, hizmet alımı yoluyla gerçekleştirebileceğini; tekne sahiplerinin, esnafın ve halkın bu durumdan yarar sağlayacağını düşünüyoruz.

Bizleri bilgilendirdiğiniz, görüşlerimizi ve önerilerimizi almak istediğiniz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,

(Şubat 2017 / Güllük)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık