Güllük Mahalle Meclisi çalışmalara başladı

Gülçin ERŞEN -

Güllük Mahalle Meclisi çalışmalara başladı
  • 09 September 2017, Saturday 6:10

Kurban Bayramı sonrası ilk toplantısını yapan Güllük Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu, öncelikli bazı sorunları ve yapmayı düşündükleri etkinlikleri tartışarak; su sorunu konusunda bir yol haritası belirleyip, eğitim, kültür, sanatla ilgili çalışmalara da ağırlık vermeyi planladı.

‘Kötü koku’ sürüyor!

Toplantıda, Orjan sitesindeki Akfen A.Ş. kanalizasyon ve arıtma sisteminin terfi istasyonundaki kötü kokunun sürdüğünü belirten üyeler, “Koku artınca, şikayet üzerine gelip çalışıyorlar. Onlar gittikten yarım saat sonra yine koku artarak sürüyor…” diyerek durumu açıkladılar. Öte yandan, Akfen’in onarım çalışmalarını yaptıktan sonra, kazdıkları yerlerde yolu düzgün bırakmadığı başka bir şikayet konusu olarak gündeme geldi.

Yürütme Kurulu Başkanı Mukaddes Çetinkol’un isteği üzerine, Başkan Yardımcısı Gülçin Erşen, Güllük Akfen A.Ş. İşletme Müdürü Arzu Alagün ile yaptığı görüşme hakkında toplantıdakileri bilgilendirdi. Arıtma kapasitesine büyük yük bindiren yağmur sularının, kanalizasyon yerine, yağmur kanallarına ya da bahçelere yönlendirilmesi için halkın bilgilendirilmesi ve belediye görevlilerinin gerekli denetimleri yapması sağlanmalı, denildi. Ayrıca, su ve arıtmayla ile ilgili bazı soruların, yerinde incelenerek görülmesi ve ardından Akfen ve MUSKİ ile bir araya gelerek konuların görüşülmesi ve çözüme bağlanması yönünde bir yol izlenmesine karar verildi.

Afet eğitimlerine başlanıyor

Yürütme Kurulu üyelerinden Afet Eğitmeni Turgay Güngör’ün öncülüğünde, okullarda, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yapılması kararlaştırılan afet eğitimleriyle ilgili Milas Belediyesi’nin gerekli yazışmaları yaptığı öğrenildi. Öncesinde Güllük Mahalle Meclisi olarak, Güllük’te eğitim ve sonrasında da tatbikat yapılması planlandı.

Eğitim, Kültür, Spor etkinlikleri

Alnur Durmuş, Milas’ın diğer ilçelerinde çocuklara ve gençlere yönelik eğitim, kültür, spor etkinliklerinin Güllük’te de gerçekleştirilmesini istediklerini belirtirken, Güllük’te doğru düzgün basketbol, voleybol sahalarının ve kapalı spor salonu bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğu üzerinde duruldu. Bunun için futbol sahası kenarında ve itfaiyenin arka tarafındaki bir alanın düzenlenebileceği, ayrıca pazar yeri yakınındaki eski top sahasının, yeniden plaj voleybolu oynanabilecek duruma getirilebileceği konuşuldu.

Kadın Komisyonu kurulması

Toplantıda ayrıca Kadın Komisyonu kurulması tartışılırken, Güllük’te geçen yıl kurulan Hermias Kadın Dayanışma Derneği ile bağlantıya geçilmesi ve ortak çalışmalar yürütülmesi uygun görüldü.

(6 Eylül 2017 / Güllük)

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık