Güllük Mahalle Meclisi’nde görev dağılımı yapıldı

Gülçin ERŞEN -

Güllük Mahalle Meclisi’nde görev dağılımı yapıldı

Milas Kent Konseyi Güllük Mahalle Meclisi’nin geçen haftaki genel kurulu sonrasında, yürütme kurulunda görev almak isteyen 15 kişi adını yazdırmıştı. 21 Ağustos Pazartesi günü, Milas Belediyesi’nin Güllük’teki Kültür ve Eğitim Merkezi’nde toplantı düzenleyen Mahalle Meclisi, yürütme kurulu üyelerini ve çalışma gruplarını belirledi.

Güllük Muhtarı Celal Akyol’un ve önceki yürütme kurulu başkanı Mukaddes Çetinkol’un başkanlığında bir araya gelen üyeler arasında, Güllük’e yeni yerleşen ve toplantıya ilk kez katılanlar da vardı. Bu nedenle, Akyol önce kendisini tanıtarak, 1987’den beri Güllük’te muhtarlık yaptığını belirtti.

Daha sonra zaman yitirmeden Yürütme Kurulu üyelerinin belirlenmesine ve görev dağılımının yapılmasına geçildi. Muhtar Celal Akyol, önceden olduğu gibi, Güllük Mahalle Meclisi’nin eşgüdümünün sağlanması ve iletişim ağının kurulması görevini üstlenirken, Mukaddes Çetinkol, yine Yürütme Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Gülçin Erşen ve Nuriddin Erdoğan’ın Başkan Yardımcılığı görevini birlikte sürdürmesine karar verildi. Diğer yürütme kurulu üyeleri; Kemal Uzun, Turan Kaymaz, Alnur Durmuş, Gülderen Tuncer, Cengiz Çınar, Hüseyin Yıldırım olarak belirlendi. Yürütme kurulu üyelerinden ve diğer üyelerden, “Eğitim - Kültür”, “Çevre”, “Sosyal Etkinlikler”, “Spor” gibi çalışma gruplarında görev almak isteyenler de adlarını yazdırdılar.

Su, kanalizasyon, arıtma sorunları

Yürütme Kurulu’nun bazı üyeleri de toplantıya ilk kez katılanlara bilgi verdiler.

Toplantıda yine gündeme gelen su, kanalizasyon, arıtma gibi konuların tartışılması uzayınca, Gülçin Erşen, Güllük Akfen A.Ş.’nin müdürüyle görüşerek, birçok soruya yanıt alınabileceğini belirtti. Bunun üzerine Mahalle Meclisi üyelerinin su, kanalizasyon ve arıtmayla ilgili sorularını Perşembe gününe dek Muhtarlığa yazılı olarak bırakması istendi. Akfen’den bilgilenme ve bilgilendirme amaçlı görüşme isteğine olumlu yanıt alan Erşen, “Kendi sorularım ve halkın sorularını birleştirerek, Arzu Hanım ile görüşeceğim. Böylece konuları daha ayakları yere basar şekilde tartışabileceğiz. Alacağımız yanıtlar doğrultusunda, sorunların çözümlenmesi için yapılması gereken çalışmalar konusunda yol haritamızı belirleyeceğiz” dedi.

444 48 01

Öte yandan; toplantıda, daha önce MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen’in su ve arıtmayla ilgili konularda şikayetlerin bildirilmesi için verdiği 444 48 01 hattındaki görevlilerin, şikayetleri dikkate almadığı ve arayanları Akfen’e yönlendirdiği şeklindeki duyumları dikkate alarak, bu numarayı arayıp görevliye kendisini tanıtan ve Orjan Sitesi ve Semiramis Plajı arasındaki terfi istasyonunun kötü koku nedeniyle çevreye rahatsızlık verdiğini ve bu konuda çok şikayet olduğunu bildiren Gülçin Erşen’in adını ve telefon numarasını alan görevlinin, “Ekipleri bilgilendirip yerinde incelemede bulunacağız” şeklinde bir yanıt verdiği belirtildi.

(22 Ağustos 2017 / Güllük)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık