Güllük Marinası yapılacaktı, iptal oldu..

​​​​​​​ESKİ GÜLLÜK LİMANI  İÇİN YENİDEN ÖZELLEŞTİRME İHALESI AÇILDI

Güllük Marinası yapılacaktı, iptal oldu..
  • 15 September 2020, Tuesday 11:40

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından eski Güllük Liman Sahası için 45 yıl süreyle özelleştirme kararı alındı. Karara göre, Geçici teminat bedeli 1 milyon 500 bin lira olarak belirlenen ihaleye, 12 Kasım tarihine kadar teklif verilebilecek. 

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB), Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre; Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait eski Güllük Liman Sahası 45 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek.

Aslında burası daha once özelleştirilmiş, alan firma burada Güllük Marinası yapmak için proje hazırlamıştı. O zaman büyük tartışmalara neden olan Güllük Marinası, büyük tepki toplamıştı. Çünkü, Güllük’ün tam merkezindeki sahil bölgesi, Güllük Marinası projesi ile Güllüklülere kapanıyordu. Daha sonra, burayı alan firma, Marinayı yapmaktan vazgeçince, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, burası için yeniden ihaleye çıktı.

Resmi Gazete’de yayınlanan ihale ilanına göre,  geçici teminat bedeli 1 milyon 500 bin lira olarak belirlenirken, ihale, pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek ve İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Gerçek ve tüzel kişiler ile ortak girişim gruplarının katılabileceği ve 12 Kasım tarihine kadar teklif verilebilecek olan ihaleye, yatırım fonları ancak ortak girişim grubuna dahil olarak iştirak edebilecek. Ortak girişim grubu sadece yatırım fonlarından oluşamayacak.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık