Güllük Ortaokulu’na sürpriz ziyaret

Güllük Ortaokulu’na sürpriz ziyaret
  • 09 January 2015, Friday 7:55

Gülçin ERŞEN –

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç ve Şube Müdürü Seyit Kavak, 7 Ocak Çarşamba günü Güllük Ortaokulu'nu ziyaret etti. Öğretmenler odasında Okul Müdürü Cihan Gün ve öğretmenlerle söyleşen Kırbaç, "Kalıcı öğrenme"nin önemini vurguladı. Kırbaç, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK İşbirliğinde yürütülen Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri ("Bu Benim Eserim") Proje yarışmasında Türkiye birincisi olan öğretmen ve öğrencilere de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın imzaladığı başarı belgelerini verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kırbaç, "Hayat Boyu Mesleki Eğitim"den sorumlu Şube Müdürü Seyit Kavak'ı tanıtırken, Güney Ege Kalkınma Ajansı destekli üç ili kapsayan proje nedeniyle, meslek liselerini gezdiğini, bu arada da Güllük Ortaokulu'nu ziyaret etmek istediklerini belirtti. Kırbaç, ziyaret amaçları kapsamında, geçen yıl Bu Benim Eserim proje yarışmasının birincisi seçilen "Akgünlük ile küfsüz ve sıcak" adlı çalışmayı gerçekleştiren öğrenciler Eylül Keleş, Beyza Batman ile Fen Bilgisi öğretmenleri Sevinç Gül'e Milli Eğitim Bakanlığı'ndan iletilen başarı belgelerini sundu.

4006 Bilim Fuarı ve Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın eğitime çok katkı koyan süreçler olduğunu belirten Kırbaç, şöyle konuştu: "Bunların, çocukların okulda ve sınıfta öğrenme süreçlerine de çok katkısı var. En önemlisi de 'Kalıcı öğrenme'ye katkısı. Okulda çözülen testler kalıcı öğrenme için yetersiz; öğrencileri yalnızca bir sonraki sınava hazırlıyor. Her alanda öğrenilenler, bu tür proje çalışmalarıyla kalıcı hale gelir. Bilgiler hayat içerisinde bir sorunla ilişkilendirilip o sorunu çözmek için kullanılmış oluyorlar. Böylece bilgi kalıcı hale geliyor. Çocuk öğrenme heyecanıyla birlikte, kendi eserinin gururunu yaşıyor."

"4006 Bilim Fuarı'na da

katılın"

Güllük Ortaokulu'nun başarısının, köy ve mahalle okullarının, öğretmenlerin katkılarıyla, kendi kısıtlı olanaklarıyla böyle projelerde ülke çapında başarılı olabileceklerini gösterdiğini kaydeden Kırbaç, ödül alan öğrencilere, projelerini nasıl belirleyip geliştirdikleri, hangi derslerde öğrendiklerini nasıl kullandıklarını da sordu. Eylül Keleş, annesinin kardeşi hastalandığında günlük ağacını kullanmasının, günlük ağacının nem ve küf önleyici özelliğinin kendilerine fikir verdiğini anlattı. Beyza Batman da Türkçe dersinde öğrendiklerinin de, projelerini jüri önünde anlatırken işe yaradığını belirtti. Fen Bilgisi Öğretmeni Sevinç Gül, bu yıl Eylül ve Beyza'nın kendisinin yardımcıları olduğunu, şimdi daha küçük öğrenci ve sınıfları bu yılki yarışmaya özendirmeye çalıştıklarını açıkladı.

Okul Müdürü Cihan Gün'e, TÜBİTAK öncülüğünde, 5-12'nci sınıflarda okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konularda araştırma yaparak, araştırma sonuçlarını sergileyebilecekleri "4006 Bilim Fuarları"na da katılmalarını öneren Kılıç, katılan okullara 5 bin lira devlet desteği verildiğini sözlerine ekledi.

Sorunlar ve eğitime

odaklanmak

Güllük İlköğretim Okulu'nun durumu, sorunları hakkında okul müdürü ve öğretmenlerinin görüş ve önerilerini de dinleyen Kırbaç, Milli Eğitim'de gerek yöneticilerin gerekse öğretmenlerin, bazen fiziksel koşullar, sorunlar nedeniyle, eğitime odaklanmakta sıkıntı yaşadıklarını kabullendi.

Okul binasının yetersiz olmasının sorunların başında geldiğini anımsatan Cihan Gün, "Proje hazır, onay aldı. Arsamız var. Bürokrasideki aksaklıklardan ötürü bina inşaatına bir türlü başlanılamıyor" diye konuştu.

Okul müdürüne yeni bina gibi yatırımla ilgili sorunların 2015 yılı içinde çözümleneceği sözünü veren Kırbaç, "Yatırım işlerini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İradet Bey'e bırakın; siz eğitime odaklanın" dedi.

(8 Ocak 2014 / Güllük)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık