Güllük’e tek ambulans yetmiyor!

Gülçin ERŞEN -

Güllük’e tek ambulans yetmiyor!

9 Temmuz 2017 Pazar günü öğleden sonra, Etibank plajı açıklarında yüzerken kalp krizi, ölüm ve boğulma tehlikesi geçiren Simin Altınok (78), Yelken Plaj’dan Hanna Miral’in denize atlayarak onu kıyıya çekmesi ve ilk yardımda bulunmasıyla kurtulmuştu. Ancak, yarım saat sonra gelen ambulansta yaşamını yitirdi. Ambulansın Güllük’te başka bir hastaya gitmiş olması nedeniyle, geciktiği öğrenildi.

Olayın birinci dereceden tanığı Miral, yaşananları şöyle anlattı: “Plajdan açıklarda bir kadının yüzmekte güçlük çektiğini, boğuluyormuş gibi hareketler yaptığını gördüm. Hemen denize atlayıp kurtardık, kalp masajı falan yaptık. Ambulas çağırdık. Fakat, ambulans yarım saat sonra geldi. Kadın ambulansa bindiğinde yaşıyordu. Ama, hastaneye yetiştirilemeden, ambulansta ölmüş. Çok üzüldük. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı...”

Daha önce de bu konuda birçok haber yapmış, yazı yazmıştık; yazın nüfusu 15 - 20 bine yaklaşan, daha çok yaşlı ve orta yaşlı kişilerin bulunduğu Güllük’te Acil Yardım Merkezi, ekibi ve ekipmanı yaz - kış bulunsun diye. Bir buçuk yıl önce Güllük’te UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) birimi kurulunca çok sevinmiştik. Ancak, bu olay ve yaşanan diğer ölümlü olaylar gösteriyor ki; yaz aylarında Güllük’e bir ambulans yetmiyor. Önceki gün yaşanan olayın tanıkları, bu yöndeki görüş ve isteklerini haber yapmamı özellikle rica ettiler. Haklılar.

Tanıyanlar tarafından çok sevilen Simin Altınok’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz.

(9 Temmuz 2017 / Güllük)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık