Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Güllüklü’lerin HZR Su’ya güvence bedeli isyanı!

Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandıkları için yıllardır büyük bir isyanda olan, ve her hafta HZR Su binası önünde faturalarını yakarak protestolarını sürdüren Güllüklüler, şimdi de Güllük su ve kanalizasyonunu “imtiyaz sözleşmesi” ile elinde bulunduran HZR Su’nun, faturalara 3 taksit olarak yansıtılacağını açıklayarak, ilk taksidini de bu ayki faturalara yansıttığı “güvence bedeli”ne tepki gösteriyorlar.

Güllüklü’lerin HZR Su’ya güvence bedeli isyanı!

HZR Su, imtiyaz sözleşmesinin bir maddesine göre, su fiyat tarifeleri değiştikçe, güvence bedellerinin de artırılacağının belirtildiğini, bu nedenle yeni güvence bedelinin faturalara 3 taksit olarak yansatılacağını belirtmişler. Ve ilk taksidini de bu ayki faturalara yansıtmışlar.

Örnekteki faturaya göre vatandaş, 86.30 TL’lik su kullanmış. Diğer vergiler ve KDV ile birlikte faturası 120,72 TL iken, 123 TL. ‘ek güvence bedeli’ eklenerek, faturası 243,72 TL’ye yükselmiş. Böyle iki kere daha 123’er liralık ‘ev güvence bedeli’ daha faturalara yansıtılacakmış.

Vatandaşlar, bu maddeye göre, su fiyat tarifesi değişince güvence bedellerinin de değişmesinin, bu tarihten sonra abone olacaklara uygulanabileceğini, ama eski aboneler zaten eski dönemde neyse, bu bedelleri yatırmış olduğundan, bu rakamların eski abonelere uygulanamayacağını belirterek, “yeter artık, bıçak gırtlağa dayandı, Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandığımız yetmediği gibi, bir de kazık mı diyeyeceğiz” diyerek, isyan ediyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis