Güllük’te kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı

ÖNDER Haber -

Güllük’te kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı

Milas Kent Konseyi Güllük Mahalle Meclisi tarafından Milas Belediyesi’nin katkısıyla “Daha Güzel ve Daha Temiz Bir Güllük için El Ele” çağrısıyla kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı. Temizlik çalışmaları sırasında, üzerlerinde ‘temiz bir çevre için duyarlılık’ çağrıları olan dövizlerle, Güllüklülerin dikkatleri çekilmeye çalışıldı.

Temizlik çalışmasına Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Güllük Mahalle Muhtarı Celal Akyol, Güllük Mahalle Meclisi üyeleri ve gönüllü yurttaşlar katıldı.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel de çalışmaya ‘manevi olarak’ destek vererek, “Böylesine güzel bir kampanya düzenlediği için mahalle meclisimize teşekkür ediyorum. Halkımızda çevre bilinçinin oluşması şart. O zaman böyle temizlik kampanyalarına da gerek kalmaz” dedi.

Belediye Çay Bahçesinde bir araya gelen yurttaşlara çöp poşeti ve eldiven dağıtıldı. Temizlik çalışmasına AKFEN Güllük Su ve Kanalizasyon A.Ş. çalışanları da destek verdi. Güllük Mahalle Meclisi üyeleri ve gönüllü vatandaşlar hazırladıkları dövizlerle çevre kampanyasına dikkat çekmeye çalıştılar.

Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Milas Kent Konseyimizin Güllük Mahalle Meclisi tarafından organize edilen kampanya için toplandık. Amaçımız burada yaşayan vatandaşlaımızda farkındalık yaratmak ve çevre bilinçini oluşturmak. Burada bulunan mahalle meclisimize destek veren gönüllü dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Umarım bu tür kampanyaların sonuncusu olur. Herkesi çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Güllük’ü, gelecek nesillere daha yaşanılır bir yer olarak aktarmamız lazım” dedi.

Kampanyaya katılan gönüllü vatandaşlar, Halk, Etibank ve Semiramis plajları ile yol güzrgahı üzerindeki alanlarda çevre temizliği yaptılar.

Kampanyaya AKFEN çalışanları da deniz dibi temizliği yaparak destek verdiler. Denizden genellikle boş şişe ve teneke içecek kutuları çıkartıldı. Temizlik çalışmaları sırasında ayrıca, esnaf ve gönüllü yurttaşların bağışladıkları çicek saksılarına kum doldurularak sigara izmaritlerinin atılması için şezlong aralarına bırakıldı.

Çevre Temizlik kampanyasının önümüzdeki günlerde bir daha düzenleneceği belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık