Güllük'te Zafer coşkusu

Gülçin ERŞEN –

Güllük'te Zafer coşkusu
  • 01 September 2016, Thursday 6:59

Güllük’te Milas Belediyesi'nin düzenlediği fener alayına her yaştan bini aşkın yurttaş katıldı. Türk ve Atatürk bayrakları, balonlar, meşalelerle yapılan yürüyüşte ayrıca dev bir Türk bayrağı da taşındı ... Belediye hizmet binası önünde başlayan yürüyüş, marşlar eşliğinde çarşının içinden, pazaryerinden, ana caddeden geçerek, başladığı yerde son buldu. En çok yinelenen sav sözler; "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir laik kalacak", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" oldu. Bu arada bir grup tarafından PKK ve APO karşıtı sloganlar da atıldı.

Meydanda toplanan halk, hep birlikte İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra bile coşkusunu yitirmeden bir süre alanda sav sözleri yinelediler. Yürüyüş sonrası, çay bahçeleri, kafe ve barlar her zamankinden kalabalıktı. Yani, Güllük'te halk, hem 30 Ağustos'un 94'üncü yıldönümünü hem de kısa bir süre önce darbecilere karşı kazanılan zaferi coşkuyla kutladı.

Not- Yaklaşık 6 yıldır yaşadığım Güllük'te, öncesinde de 6 yıl boyunca da ulusal bayramlardaki yürüyüşlere, fener alaylarına katıldım. Gezi Direnişi eylemlerine de... Ancak, hiçbiri bu yılki 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü kadar coşkulu değildi. (Ya da bana öyle geldi.)

(31 Ağustos 2016 / Güllük)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık