Güllük’teki eski liman, ‘Yat Limanı’ yapılmak üzere özelleştiriliyor

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Güllük’teki eski liman, ‘Yat Limanı’ yapılmak üzere özelleştiriliyor

Bir süredir konuşulmakta olan Güllük’teki eski Yükleme İskelesi’nin Yat Limanına çevrilmesi projesi, gerçekleşme yolunda.

Güllük eski yükleme limanı ve çevresindeki saha, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne bağlı. Önceki gün Resmi Gazete’de yayınlanan ihale ilanına göre, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca liman ve çevresi, 36 yıllığına işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek.

Resmi Gazete’deki ihale ilanına göre, son teklif verme tarihi 21 Temmuz 2017 olarak belirlenen Güllük Limanı’nın, marinaya dönüştürüleceği, ihaleyi alacak firmanın burayı 36 yıl süre ile marina olarak kullanılacağı öngörülüyor.

Bilindiği gibi Güllük Limanı, yarattığı kirlilik ve gürültü nedeniyle Güllük’teki kent yaşamını ve turist akışını olumsuz etkilediği için, Mandalya Körfezi’nin Dalyan’a yakın bölgesine nakledilmişti. O günden bu yana, eski iskelenin bulunduğu alanın, yatların bağlandığı bir marinaya dönüştürülmesi gündeme gelmiş, kimileri Güllük merkezinde böyle bir marinanın faydalı olacağını belirtirken, bazıları da olumsuz etkileri olacağını savunmuştu.

Son teklif verme tarihi olan 21 Temmuz 2017 sonrasında ihalesi yapılacak olan eski iskelenin, ihaleyi alacak firma tarafından sökülerek, 260 yat bağlanacak marinaya dönüştürülmesi bekleniyor. İhaleyle 36 yıllığına işletme hakkı verilecek iskele alanı ise 5 bin 975 metrekare ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık