“Güllük’ü kötü kokudan kurtaracağız”
Gülçin ERŞEN / Güllük - CHP Güllük Seçim Bürosu, önceki gün düzenlenen törenle, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Güllük Belediye Başkan Vekili Tevfik Kırçın, Belediye Meclis Üyesi Adayları, Muhtar Adayları, partililer ve yurttaşların katılımıyla açıldı

Gülçin ERŞEN / Güllük -
CHP Güllük Seçim Bürosu, önceki gün düzenlenen törenle, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Güllük Belediye Başkan Vekili Tevfik Kırçın, Belediye Meclis Üyesi Adayları, Muhtar Adayları, partililer ve yurttaşların katılımıyla açıldı. Açılış etkinliğine, Berkin Elvan için yapılan saygı duruşu ve konuşmalar damgasını vurdu.
Emekli Öğretmen Tahsin Piliç'in okuduğu Cumhuriyet Kadını adlı şiirin ardından, 11 Mart Salı günü, 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkin Elvan anısına saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi.
Törende ilk konuşmayı yapan Güllük Belediye Başkan Vekili Tevfik Kırçın, 6300 Sayılı yasayla, Güllük Belediyesi'nin tüzel kişiliğini kaybedeceğine ve Güllük’ün mahalle olarak yoluna devam edeceğini anımsatarak, "Seçim büromuzun açılışı, halkımıza, CHP'ye, ilimize ve ilçemize hayırlı olsun" dedi.
CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ise, 269 gün yaşama mücadelesi verdikten sonra, yaşama veda eden Berkin Elvan'ın ölümünden sorumlu polislerin kahraman ilan edildiğini belirterek, şunları söyledi: "Ülkemizde uzun zamandır akıl tutulması yaşanıyordu, şimdi görüyoruz ki vicdanlar da tutulmuş. Uzun zamandır birileri ceplerimizden bir şeyleri alıp götürüp, yakınlarına ve yandaşlarına bir şeyler sağlamışlar... Devletin saygınlığını yitirdiği bir dönem yaşıyoruz. Bu böyle gitmemeli. CHP'de birleşmeli, sandığa daha çok gitmeliyiz. Bu iktidarın gitmesi için bütün gücümüzle çalışmalıyız."
Poseidon, belediye
çalışanları ve su
"Milas'ın şimdiki ve 30 Mart'tan sonraki Belediye Başkanı" olarak anons edilen Muhammet Tokat da, genelde yurttaşlardan, birbirine zıt iki; biri çok vaadde bulunan ve ikincisi de hiç vaaadde bulunmayan siyasetçiden yana şikayet duyduğunu dile getirerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben vaad vermeyen grubuna giriyorum... Seçimler, üfürme dönemidir. Şunu samimiyetle söylüyorum, biz hiçbir zaman üfürmedik. Güllük'te, önümüzdeki 5 yıl içinde çok güzel şeyler olacak. Güllüklüler ilklerle tanışacak. Buna sizler karar vereceksiniz. Milas Belediyesi, tüm beldelerde ne yaptıysa, halkın talepleri doğrultusunda yapmıştır, yapmaktadır. Alt-üst yapısıyla bir kent nasıl planlanıyorsa, Güllük de öyle planlanacak."
Güllüklülerin öncelikle şikayetçi olduğu ve merak ettiği meselelere hakim olduğunu, değindiği konular ve yaptığı sıralamayla belli eden Tokat, "Güllük'ü en kısa zamanda Poseidon sıkıntısından kurtarıyoruz. Başka bir yerde kurulması için harfiyat çalışması yapılıyor. Turistik bir yerde vatandaşların her türlü kötü koku ve gürültüden kurtulması için gerekli planlamaları yapacağız. Buna neden olan hiçbir tesise yer vermeyeceğiz, olanların yerini değiştireceğiz. Güllük sahil şeridini Türkiye'de örnek alınacak bir sahil şeridine dönüştüreceğiz. Bakan gıpta edecek."
Belediye çalışanlarının endişelerini giderme yönünde daha önce de toplantılar düzenlediklerini anımsatan Tokat, belediye çalışanlarının yerinin değişmeyeceği güvencesini vererek, "Kadrosu büyükşehire ait olanın kadrosu Muğla'ya, ilçeye ait olanın kadrosu Milas'a bağlı olacak. Hizmet alımı konusunda Güllük yapabileceğini yaptı. Seçimlerden sonra, ihale yetkisi bize geçtiğinde hizmet alımını biz yapacağız" dedi.
Akfen Güllük Çevre ve Su İşletmesi A.Ş. konusunun Milas Belediye'nin işi olmadığını belirten Tokat, "Seçime kadar, Güllük Belediyesi'nde, sonra Büyükşehir Belediyesi'nin elinde. Eğer su şirketin elinden alınacaksa, bunu yapacak olan, Osman Gürün'dür. Bizden önce imzalanan imtiyaz sözleşmelerinde hukuksal bir boşluk varsa, ben Osman Gürün'ü rahat bırakmam" şeklinde konuştu.
CHP Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Osman Gürün ile aralarında bir ağabey-kardeş ilişkisi olduğunun altını çizen Tokat, "Dayanışmamız had safhadadır" dedi.
"Bu seçimlerde tarihi fark
yaşanacak!"
Konuşmasında, Güllük'te öncelikle yaz kış sürekli bir sağlık birimi kurulmasını sağlayacaklarını, diğer sağlık birimleri ve hastane konusunun daha sonra gerçekleştirilebileceğini söyleyen Tokat, Milas'taki ve Güllük'e yetersiz kalan hayvan barınaklarını düzenleyip kapasitesini arttıracaklarını da sözlerine ekledi.
Tokat, yeni sistemde Belediye Başkanının Milas'ın 132 mahallesini tanımak ve köyleri de yönetmek zorunda olduğunu anlatarak, "Biz, görev süremiz boyunca zaten mahalle ve köylerimizi tanımış, fizibilitemizi yapmış durumdayız. Bizim tecrübe ve birikimimiz üstünlüğümüzdür. Memleketin yeni maceraya girmesine gerek yok" dedi.
Bu seçimlerde CHP'li belediye meclis üyesi sayısını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Tokat, tüm anket sonuçlarının Muğla ve Milas'ta CHP'yi önde gösterdiğini belirtip, "Bu seçimlerde Milas'ta tarihi fark yaşanacak!" dedi.
Alkışlar arasında seçim bürosunun açılışını Tevfik Kırçın ile birlikte yapan Başkan Tokat, daha sonra, açılışa katılanlarla sohbetlerini sürdürdü.





