“Gülümse Çekiyorum” Fotoğraf Sergisi

Oktay ÇAYIRLI -

“Gülümse Çekiyorum” Fotoğraf Sergisi
  • 14 December 2016, Wednesday 6:44

M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki 13 engelli bireye yönelik başlatılan “Gülümse Çekiyorum” projesi kapsamında ilçemizde fotoğraf sergisi açıldı… Engelli bireyler tarafından çekilen fotoğraflar, katılımcılar tarafından beğenilirken, etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Kaymakam Gürel; “Engelli bireylere gerekli yaklaşımın ve ilginin gösterilmesiyle onların neleri başardığını bugünkü sergimizde bir kez daha göreceğiz” dedi…

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Engelliler Destek Programı kapsamında Mart ayında M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan 13 özel bireye yönelik hayata geçirilen özel bireylere temel fotoğrafçılık eğitimi verilerek, fotoğraf çekme konusunda donanım kazanmalarını sağlayan “Gülümse, Çekiyorum” adlı proje kapsamında çekilen fotoğraflar sergilenmeye devam ediliyor.

Proje kapsamında değişik yerleşim yerlerinde ve mekanlarda yapılan çekim çalışmalarından elde edilen ve daha önce Bodrum ve Fethiye’de sergilenen fotoğraflar dün saat 12’de Atapark’ta ilçemizde de beğeniye sunuldu.

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehitler başta olmak üzere bütün şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın seslendirilmesiyle başlayan programın açılış konuşması Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Erkek tarafından yapıldı.

Konuşmasında, özel bireylere yönelik yapılan her türlü projenin büyük önem arzettiğini belirten Erkek, projenin gerçekleşmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Daha sonra mikrofona davet edilen Milas Kaymakamı Fuat Gürel, “Nüfusumuzun % 8’inin engelli birey olduğu söylenmekte. O açıdan Milas’ta M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi gibi bir kurumun olması güzel. Bu kardeşlerimizin topluma kazandırılması lazım. Hayatla iç içe olmaları gerekiyor. Ne kadar sosyalleşirlerse o kadar topluma yakın olur, toplumla iletişim içerisinde olurlar. Engelli bireylere gerekli yaklaşımın ve ilginin gösterilmesiyle onların neleri başardığını bugünkü sergimizde bir kez daha göreceğiz. İlçemizde hayata geçirilen ‘Gülümse Çekiyorum’ adlı proje, engelli bireylerimize yönelik düzenlenen güzel bir proje oldu” dedi.

Konuşmasının ardından Kaymakam Gürel’e, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Erkek tarafından hediye sunuldu ve serginin açılışı engelli bireyler tarafından yapıldı.

 

Şiddetli rüzgar nedeniyle

sergileme yeri değiştirildi

Beğeniye sunulan fotoğraf sergisi sırasında arada şiddetlenen rüzgar, kısa süreli sorunlar yaşanmasına neden oldu. Hava muhalefeti nedeniyle sergi daha sonra Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’na taşındı ve saat 16’ya kadar burada sergilendi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık