Gündem: Bodrum …

Önder Haber/Melih Kaşkar

Gündem: Bodrum …

Muğla Valisi Esengül Civelek, geçtiğimiz hafta yöremizde yaşanan depremin ertesi günü, ortaya çıkan tablo ile ilgili kamuoyunu bilgilendirici açıklamalarda bulundu ... Vali Civelek ayrıca, depremin en çok endişe yarattığı, ancak neyse ki yarattığı endişe düzeyinde olumsuzluk oluşturmayan Bodrum’da da temas ve incelemelerde bulundu …

 

“Şükrediyoruz”

Muğla Valisi Esengül Civelek, geçtiğimiz hafta bölgemizde yaşanan ve en yoğun şekilde Bodrum Yarımadasında hissedilen 6.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda bir basın açıklaması yaptı.

Valilik Basın Bürosundan verilen bilgiye göre Vali Civelek, deprem sonrasında kriz merkezi oluşturulduğunu söyleyerek, yaşanan travma, panik ve korku nedeniyle vatandaşların düşme ve atlama sonucu basit yaralanmalarının meydana geldiğini belirtti.

Vali Civelek, deprem sonrası, eski binaların duvarlarında çatlaklar olduğu bilgisinin geldiğini, bölgede hasar tespit çalışmalarını başlattıklarını belirterek, “Geceyi dışarıda geçirmek isteyenler için İl Afet Acil Durum Müdürlüğü çalışma başlattı. Deprem sonrası bazı bölgelerde elektrik kesintileri oldu, ancak kesintiler giderildi. Deprem sonrası trafo patlaması nedeniyle meydana gelen makilik yangını ekiplerin çalışmasıyla söndürüldü. Korku ve panik nedeniyle basit yaralanmaları olanlar, kendi tercihleri doğrultusunda hastanemizin bahçesinde acil hizmeti aldılar. Depremin hemen ardından il genelinde bir kriz merkezi oluşturduk. Seferberlik halinde ilgili tüm taraflarla depremin olası olumsuzluklarını gidermek üzere Kızılay, AFAD ve sağlık birimlerimizle kriz yönetimi gerçekleştiriliyor. Bu kadar büyük bir depremi yaşamamıza rağmen can ve mal kaybı olmadığı için şükrediyoruz” dedi.

 

Vali Civelek Bodrum’da yaralı yurttaşları ziyaret etti

Valilik Basın Bürosundan edinilen bir başka bilgiye göre ise, Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum’a giderek Bodrum Devlet Hastanesi’ndeki yaralıları ziyaret etti.

Sarsıntı sırasında camdan atlayan ve yaralanan çok sayıda vatandaş, Bodrum Devlet Hastanesine başvurmuş,

Bodrum Devlet Hastanesi içinde tedavi gören bazı hastalar da, kendi istekleriyle hastane bahçesine çıkarak geceyi dışarıda geçirmişti.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Devlet Hastanesi’ne giderek, tedavi gören yaralıları ve hastaları tek tek ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan, Vali Civelek’in oluşturulan teknik ekiple birlikte Hastane binasında incelemelerde bulunduğu da bildirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık