Gündem önceliği ‘çevre sorunları’nda!

A.Kemal KAŞKAR -

Gündem önceliği ‘çevre sorunları’nda!

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 16 Aralık Cuma günü saat 17’de Belediye ek hizmet binası toplantı salonunda toplandı.

Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Yürütme Kurulu Üyeleri Mehmet Sarban, İbrahim Köksal, Talat Erol, Coşkun Efendioğlu, Meliha Tekin, Kemal Kaşkar, Mehmet Nergiz ve Konsey Sekreteri Burcu Kutsal Demirkol’un katıldıkları toplantıya ayrıca Boğaziçi Mahalle Meclisi Başkanı Ahmet Ulukut da, 4 Aralık 2016 tarihinde Akyaka’da yapılan Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) oluşum toplantısıyla ilgili bilgilendirmede bulunmak için katıldı.

 

MUÇEP’in çağrısı

Toplantı, Boğaziçi Mahalle Meclisi Başkanı Ahmet Ulukut’un MUÇEP’le ilgili bilgi paylaşımıyla başladı.

Ulukut, oluşum süreci başlatılan MUÇEP’in 8 Ocak 2017 tarihinde Marmaris’te yapılacak toplantısının ‘kuruluş’ çalışmalarının yanısıra ‘acil gündem’inin “SİT derecelerinin değiştirilmesi” ile ilgili girişimlere karşı mücadele olarak belirlendiğini ve MUÇEP bileşenlerince Milas Kent Konseyi’ne iletilen ‘platforma katılım çağrısı’nı dile getirdi.

Ulukut daha sonra, SİT modelinde yapılmak istenen değişikliklerin; ilçemizde Bafa Gölü, Gökçeler İncirliin Mağarası, Tuzla Sulak Alanı ve Boğaziçi ile Güvercinlik arasında Halep çamlarının bulunduğu Pina Yarımadası bölgesi olmak üzere 4 kritik bölgede büyük sorun oluşturacağına ve bu konuda ülkemiz genelinde zengin kültür ve doğa mirasının çok büyük tehdit altında olduğuna dikkat çekti.

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu yaptığı değerlendirmede; 20 Aralık Pazartesi günü (yarın) yapılacak genel kurulun gündemine, Milas Kent Konseyi’nin, ilimizin çevre sorunlarıyla örgütlü mücadele süreçlerine dahil olması yönünde iradesini belirlemesi ve bu anlamda Yürütme Kurulu’nu yönlendirmesi maddesinin konulmasını kararlaştırdı.

 

Türkiye Kent Konseyleri

Platformu Milas

buluşması hakkında

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda ayrıca, Türkiye Kent Konseyleri Platformu (TKKP) Milas buluşmasının 24-25-26 Mart 2017 tarihlerinde yapılması önerisinin, Milas Kent Konseyi genel kurulunda karara bağlanması kararlaştırıldı.

 

Mahalle Meclisleri

Toplantıda daha sonra, en son ‘Cumhuriyet ve Emek Mahalleleri Meclisi’nin oluşturulmasının ardından, Ören Mahalle Meclisi’nin kuruluşu için 24 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 14’te ilk toplantının yapılması yönünde görüş birliği sağlandı ve ardından, Boğaziçi Mahalle Meclisi’nin talepleri görüşüldü.

Görüşmelerde;

Mahalleye güvenlik kamerası istemiyle ilgili olarak Milas Kaymakamlığı ile yazışma yapılması,

Milas-Bodrum yolu Boğaziçi kavşağına trafik ışıkları konulması istemiyle ilgili olarak Milas Kaymakamlığı ile yazışma yapılması,

Mahalledeki 52 sitenin atıksu arıtma tesislerinden çıkan atık çamurlarının bertaraf edilmesiyle ilgili olarak MUSKİ ile yazışma yapılması,

Mahalle’ye spor tesisleri yapımıyla ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yazışma yapılması,

Mahalleye anons sistemi kurulmasıyla ilgili olarak, Milas Belediyesi ile yazışma yapılması,,

Ve Milas-Bodrum karayolundan mahalleye girişteki işyerleriyle ilgili köklü bir çözüm üretilmesiyle ilgili olarak Milas Belediyesi ile yazışma yapılması kararlaştırıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık