Günlük rızkı, bir bütün tavuk …

Adem KANKAYNAR -

Günlük rızkı, bir bütün tavuk …

İlçemiz Menteşe Caddesi üzerinde bulunan bir tavukçunun müdavimlerinden biri, oldukça sevimli bir köpek… Her gün tavukçuya uğrayan sevimli köpeği işletme sahibi bir bütün tavukla ödüllendiriyor.

Yıllardır hiç aksatmadan her gün işletmeye uğrayan ve işyerinin karşısında bekleyen sevimli köpek, adeta işyerinin maskotu haline gelmiş. Çevredeki esnafın da büyük bir dikkatle takip ettiği sevimli hayvan, işyerinin karşısında sessizce bekliyor, işyeri sahibinin verdiği bir bütün tavuğu aldıktan sonra yine sessizce oradan ayrılıp, Hacıilyas Mahallesi’ndeki kulübesine gidiyor.

İşyeri sahibi, kendisinin tam bir hayvansever olduğunu, her gün farklı sokak hayvanlarına da yiyecek temin ettiğini belirterek; “Bizim kadar onların da yaşam hakları bulunuyor. Unutmayalım ki bu dünya hepimize yeter!

Çok sadık bir dost olarak gördüğümüz bu köpek, yıllardır işletmemizin önüne gelir, bekler. Başlangıçta küçük parçalar veriyorduk, sonra bir gün takip ettim. Ağzındaki tavukla caddelerden geçerek kulübesine gidiyor. Birkaç defa böyle takip ettim, baktım ki son derece zararsız, üstelik kısırlaştırılmış olduğundan yavruları yok yani tek başına yaşıyor. Biz de onu alıştırdık ve her gün gelip bizden bir bütün tavuğu alıp gider.

Çevredeki esnaf arkadaşlarımızın da dikkatini çeken bu sevimli hayvanın geleceği saati inanın dört gözle bekler olduk. Bazen gelmediği oluyor. Meraklanıyoruz, hatta gidip kulübesini kontrol ediyoruz” diyerek, paylaşmanın çok farklı bir duygu olduğuna dikkat çekiyor.

İşyeri sahibi ayrıca, “Onun rızkı günde bir bütün tavuk ve yüce Rabbim onun rızkını bizim aracılığımızla gönderiyor” diyor ...

Ne denilebilir ki, hepimizin örnek alması gereken bir davranış ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık