Günün kutlu olsun Öğretmenim!

Adem KANKAYNAR -

Günün kutlu olsun Öğretmenim!

 

24 Kasım 1928.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gün olan bu tarih ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

İlçemizde bu seneki kutlama programı, Sabahattin Akyüz Fen Lisesi tarafından hazırlandı.

1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle kutlanan ‘Dünya Öğretmenler Günü’nün yanı sıra, ülkemizde ayrıca Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Millet Mekteplerinin Başöğretmenlik’ unvanının verildiği tarih olan 24 Kasım 1928’den hareketle, 1981 yılından itibaren 24 Kasım da Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

Öğretmenler Günü bu sene de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İlçemizde, Sabahattin Akyüz Fen Lisesi tarafından hazırlanan programın ilk bölümü Atapark’ta saat 09.15’te Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayacak. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl marşımızın okunmasının ardından saat 10’dan itibaren, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda devam edecek.

Burada da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl marşımızın okunmasıyla başlayacak programın bu bölümünde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın mesajı okunacak, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Kaymakam Eren Arslan tarafından konuşmalar yapılacak.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle devam edecek programda, Emekli Öğretmen Abdi Mermer bir konuşma yapacak.

Emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri’nin verilmesinin ardından stajyerliğini tamamlayan öğretmenlerin yemin töreni ve ardından ‘Öğretmenler Korosu’nun seslendireceği beraber ve solo şarkılarla program sona erecek.

Sevgili Öğretmenlerimizin Gününü kutluyoruz …

 

Mesajlar …

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Gazetemize ulaşan mesajlar ise şöyle …

 

Muğla Valisi

Esengül Civelek

Değerli Öğretmenlerim,

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenlik” unvanının verilmesi dolayısı ile idrak edilen Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlerimizi kutluyorum.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetiştirilmesinde büyük emek sarf eden, vatanını, milletini, bayrağını, ülkesini seven, kendine güvenen, spor, sanat ve sosyal bilimlerde başarılı, beşeri ilişkileri güçlü bireyler yetiştirme konusunda azimle, kararlılıkla eğitim meşalesini taşıyan öğretmenlerimize müteşekkiriz.

Ülke olarak, Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne ulaşmamız özveriyle, sevgiyle, sabırla çalışan öğretmenlerimizin sayesinde olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anarken; tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, sağlık, huzur dolu bir yaşam diliyorum. Ebediyete intikal eden ve görevi başında Şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 

Muğla Büyükşehir

Belediye Başkanı

Dr. Osman Gürün

Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk’ün yolunda kuruluş ilkeleri ile çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak, bilimde, sanatta, teknolojide her alanda sorgulayan, yeteneklerinin farkında, fikri, vicdanı, irfanı hür nesillerle mümkün olacaktır. Bu da yarışmacı değil katılımcı, araştıran, çağa ayak uyduran, temelleri sağlam bir eğitim sistemi ile sağlanabilir. Ülkemizde eğitim sistemi uzmanlara, eğitimcilere sorularak, danışılarak temellendirilmeli; aileler, öğretmenler geleceğimizin teminatı evlatlarımızı ülkesine yararlı bireyler olarak güvenilir bir eğitim sistemi ile geleceğe hazırlamalıdır. Burada, ülkemizin her köşesinde fedakarca çalışan öğretmenlerimize de büyük görevler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerimiz için; “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” diyerek evlatlarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlere verdiği önemi göstermiştir.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ülkemizin her köşesinde büyük fedakarlıklarla çalışan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

 

Milas Belediye Başkanı

Muhammet Tokat

Ülkemizin dört bir yanında, zor koşullarda dahi yeni nesilleri yetiştirme görevini inançla, umutla, azimle ve fedakârca yerine getiren öğretmenlerimizin bu kutsal görevini geleceğe dair inançlarıyla sevgiyle yerine getirdiğine şüphemiz yok. Ne mutlu bizlere ki öğretmenlerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş uygarlık hedefinden sapmadan, ortak değerlerimizi çoğaltarak, hak ve özgürlüklerinin bilincinde olan yurttaşlar yetiştirme hedefine ulaşmak için çaba harcayarak Cumhuriyetimizin öngördüğü ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ kuşaklar yetiştirme görevini başarıyla ve büyük bir özveriyle gerçekleştirmektedirler. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği günün yıldönümünde, yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzur dolu yıllar diliyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık