Gururla sergiliyorlar

Gülçin ERŞEN -

Gururla sergiliyorlar

Milas Halk Eğitimi Merkezi’ne bağlı El Sanatları Kurslarına katılanlar, 6 aylık emeklerinin ürünlerini Güllük Eğitim ve Kültür Merkezi binasında gururla sergilemeye başladılar.

22 - 28 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak serginin kurdelesini, Milas Malmüdürü Ayşe Güliz Akat keserken, Milli Eğitim Şube Müdürleri Akın Coşkun ve Şaban Karakoç, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram ve Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat da açılışa katıldı.

Pınar Gülter’in Ahşap Şekillendirme, Fatma Ateş’in Kağıt Rölyef, Ayşe Arsın’ın Çini, Çiğdem İkibaş’ın Örgü Bebek, Zübeyde Doğan’ın Takı kurslarını başarıyla bitirenler, sergiledikleri ürünlerle yaratıcılığın sınır tanımadığını gösterdiler.

Bu yılki sergide ürün çeşidi ve sayısındaki fazlalığın yanında yöresel motiflerin ağırlık taşıması da dikkati çekti. Gülter, inşaat tahtalarını, ağaç dallarını, kuru tohum ve yaprakları değerlendirerek sıfır maliyetle eserler ürettiklerini belirtirken; İkibaş ise sergide yer alan bebeklerin çoğunun satıldığını kaydetti.

Kadınların en çok ilgi gösterdiği takı tezgahlarında satışlar sürerken, çini eserlerde ürün ve tarz çeşitliliği ziyaretçileri hayret ve hayranlık içinde bıraktı.

Kağıt rölyef eserlerde tablolara, hat sanatına yer veren eserlerin yanında Atatürk portreleri büyük beğeni topladı.

Sergilenen eserlerin büyük bölümü satışa sunulduğundan, ziyaretçilerin yanlarına cüzdanlarını alarak gitmelerini öneririz.

(23 Mayıs 2017 / Güllük)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık