‘Hak ihlallerinin yaşanmadığı bir yıl’ dilekleriyle!

A.Kemal KAŞKAR -

‘Hak ihlallerinin yaşanmadığı bir yıl’ dilekleriyle!

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu 2016 yılının son toplantısı, 30 Aralık Cuma günü, Kurul Başkanı Kaymakam Eren Arslan’ın başkanlığında, Üyeler; Milas Belediyesi Temsilcisi İlknur Öner, Okul Aile Birliği Temsilcisi Zuhal Avcılar, Muhtarlar Derneği Temsilcisi Salih Şen, Muğla Barosu Milas Temsilcisi Av. Fatmanur Selam, MİTSO Temsilcisi Mehmet Yiğit, MSKÜ Milas MYO Temsilcisi Ahmet Trabzon, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, MHP Temsilcisi Nejat Gezer, Gazeteci Kemal Kaşkar, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi Mehmet Nergiz, Gazeteci Mutlu Hazer ve Kaymakamlık Hukuk İşleri Şefi Fatma Sarıman’ın katılımıyla yapıldı.

 

Nöbet değişimleri

ve tatlı ikramı

Kaymakam Arslan’ın Kurul Üyeleri ile tanışmasıyla başlayan Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’nun Aralık 2016 toplantısına, Milas Ticaret Odası’nı temsilen; Halil İbrahim Gülen’in yerine MİTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yiğit, Muğla Barosu Milas Temsilciliği Temsilcisi Av. Tuğçe Görgün’ün yerine de Muğla Barosu Milas Temsilcisi Av. Fatmanur Selam katıldı.

Bu arada, Milas Muhtarlar Derneği Temsilcisi Güneş Mahallesi Muhtarı Salih Şen de, 2017 yılı Ocak ayından itibaren toplantılara Milas Muhtarlar Derneği’ni temsilen, Dernek Başkanı Mehmet Çoban’ın katılacağı bilgisini paylaşıp son kez katıldığı toplantıda Kurul üyelerine tatlı ikramında bulundu.

 

Gündem

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’nun, 30 Aralık Cuma günü Kaymakamlık Toplantı Salonunda saat 15’te başlayan toplantısının gündeminde, önceki toplantılardan devam eden iki gündem konusuyla ilgili olarak (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden) beklenen yazıların, “soruşturmaların sürmesi” nedeniyle gelmediği görüldü ve bu iki gündem maddesi bir sonraki toplantıya bırakıldı.

 

Velayetin kötüye

kullanılması iddiasıyla

dava açılabilir

Kasım ayı toplantısında gündeme alınan ve yaklaşık iki yıl önce boşandığı eşinin, şu anda 3,5 yaşındaki kızını, mahkeme kararına rağmen kendisiyle görüştürmemesi üzerine çocuğunu ‘icra yoluyla’ görebildiğine, bunun da bir insan hakları ihlali olduğuna dikkat çeken bir yurttaşımızın başvurusuyla ilgili olarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden yanıt gelmediği görüldü.

Bu sırada söz alan Muğla Barosu Milas Temsilcisi Av. Fatmanur Selam, konuyla ilgili Yargıtay kararından bahisle, “velayetin kötüye kullanılması iddiasıyla dava açılıp velayet talebinde bulunulabileceği”ne dikkat çekti.

Kurul, bu yeni bilgi üzerine, şikayet sahibi yurttaşa bu hukuki yolu tavsiye ederek konuyu gündeminden çıkarma kararı verdi.

 

Komisyonlar yeniden

yapılandırıldı

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’na yeni bazı isimlerin katılması nedeniyle yeniden yapılandırılan Komisyonlar ise şu isimlerden oluştu:

Halkla  İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri Komisyonu-

Mehmet Nergiz, Mutlu Hazer ve Mehmet Yiğit.

İnsan Hakları Eğitimi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Komisyonu-

Ahmet Trabzon, Zuhal Avcılar ve Mehmet Nergiz

İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu-

Dr. Funda Göçer, Av. Fatmanur Selam, Kemal Kaşkar ve Mutlu Hazer.

 

‘Yıllık Eylem Planı’

‘İyi Yıllar’ dileklerinin dile getirildiği toplantının son bölümünde ise, 2017 yılı için, insan hakları bilincini geliştirip farkındalık oluşturacak etkinlikleri içerecek olan ‘Yıllık Eylem Planı’ hazırlıkları hakkında bilgi verildi ve İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunun Ocak ayı içinde nezarethane ziyaretlerini sürdüreceği bildirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık