Halil İbrahim Gülen, ekibiyle seçim stratejisini görüştü

Adem KANKAYNAR -

Halil İbrahim Gülen, ekibiyle seçim stratejisini görüştü

Geçtiğimiz yıl ertelenen ve bu sene Nisan ayının son haftası ya da Mayıs ayında yapılacak olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) seçimleri için adaylar çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Başkan adaylarından Halil İbrahim Gülen, bir grup çalışma arkadaşıyla ilk kez basın önüne çıktı. Halil İbrahim Gülen ve arkadaşları toplantının basına kapalı bölümünde ‘seçim stratejilerini’ görüştüler.

 

“Biz, MİTSO’nun yeni ve genç bir kadro ile

yola çıkmasını uygun gören bir ekibiz”

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Halil İbrahim Gülen ve çalışma arkadaşları, ilçemiz Menteş Mahallesi’ndeki Esinti Restoran’da bir araya gelerek, yaklaşan Oda seçimlerinde nasıl bir yol izleyeceklerini görüştüler.

İki bölüm halinde gerçekleştrilen toplantının ilk bölümünde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan başkan adayı Gülen; “Sizlerin de bildiği gibi Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın, muhtemelen Nisan ayında seçimleri yapılacak. Biz, MİTSO’nun yeni ve genç bir kadro ile yola çıkmasını uygun gören bir ekibiz.

Ben 2016 yılında, Meslek Komiteleri’nde görev yaptığım dönemdeki çok sayıdaki arkadaşım ısrarla bu görevi sürdürmemi istedi. Ben de bu talep üzerine arkadaşlarımdan şunu istedim: Gerek Odanın üyeleri, gerekse Milas kamuoyundaki bazı dostlarımla görüşeceğim, onların da bu konudaki düşüncelerini alacağım, bunun sonunda gerçekten de Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda ‘biz’ olacaksak, ortak aklı kullanabileceksek, sorunları yerinde ve zamanında çözebileceksek, yeni bir kadro, yeni bir girişimle aday olmayı düşünürüm demiştim.

Sonuçta, hepinizin bildiği gibi sözünü ettiğim çalışmalardan birçoğundan da siz basın mensubu arkadaşlarımın haberdar olduğunu biliyorum.

Biz, ortak düşünmeyi, birlikte çalışmayı ve en önemlisi de ‘Üye Var Olsun ki, Oda Var Olsun’ inancı ve felsefesiyle üyenin her türlü sorununu, en hızlı bir şekilde çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdürebilecek olan kadroyu oluşturma misyonu ile yola çıktık ve bu akşam da sizlerle beraberiz.

O kadronun şu anda birinci etabındaki yönetici kadro arkadaşlarımı görüyorsunuz. Kısa bir süre sonra da gençlerden oluşan ikinci etap kadroyu da sizlerle buluşturacağım.

Yapılacak seçimler; ilçemize, bölgemize ve ülkemize inşallah hayırlı olur.

Bizlerin temel felsefesi, Oda üyelerine yöneliktir. Çünkü üyenin varlığı işin temel noktasıdır. Birçok proje ve düşüncenin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak ana unsurdur. Dolayısıyla bizler, Oda ile üye arasındaki sevgi bağını sonuna kadar güçlü tutmak adına kararlıyız. Oda ile üye arasındaki bağı, üyeler arasında işbirliğine ve dayanışmaya dönüştürmek de temel ilkelerimizden biridir. Büyük bir aile olmanın ana unsuru, üyeler arasındaki birliği ve gücü bir alanda toplamak bizim ana ilkelerimizden bir tanesi olacak.

İleride sayacağım, projelerimizi ve neden aday olduğumuzdan başlayarak, basın aracılığıyla halkımızı ve tüm üyelerimizi bilgilendireceğim, yol haritamızın ne olacağını anlatacağımız bilgilendirme toplantısını önümüzde günlerde yapacağız, ama bugün sadece üye odaklı düşüncemizi, üye yapısındaki o sağlıklı duruşun bu oluşuma destek sağlayacağını düşünüyoruz.

Bu akşamki toplantımız iki ana gündemle gerçekleşecek. Birincisi, birinci etapta görev alan kadronun birbiriyle tanışması, ikincisi de önümüzdeki seçimde nasıl bir strateji ile hareket edeceğimize karar vermek.

Son olarak, katılımlarınız için sizlere öncelikle teşekkür ediyoruz ve sizleri; yanımızda, MİTSO’nun yanında, Milas’ın yanında görmek istiyoruz” dedi.

 

Başkan Adayı Gülen soruları yanıtladı …

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Halil İbrahim Gülen, açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Gülen, ‘Sayın Gülen, ertelenen seçimi nasıl değerlendiriyorsunuz. Bu erteleme sizin için, ekibiniz için, kısaca MİTSO’nun yararına mı olmuştur yoksa bu erteleme sizde bir enerji düşüklüğüne neden oldu mu?’ sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Değerli arkadaşlar. Seçimler, demokrasilerin vazgeçilmez ana unsurlarıdır. Seçimler elbette olmalıdır ancak bizim Oda seçimlerinin ileri bir tarihe ertelenmesi ya da öne çekilmesi bizim için çok büyük bir anlam ifade etmez. Gerçekten bu coğrafya çok zengin ve geniş bir coğrafya... Bu anlamda tarafların kendilerini biraz daha hazırlamaları adına bu ertelemenin yararlı olduğunu düşünüyorum.”

‘Bu ekibin yönetim anlayışında, mevcut yönetim şunları yapamadı, biz bunlardan daha iyi yaparız dediği temel nokta nedir’ sorusuna ise Başkan Adayı Halil İbrahim Gülen; “Öncelikle bizlerin, bugüne kadar gelmiş-geçmiş tüm yönetimlere minnet borcumuz vardır. Tüm yöneticilerimize; zamanlarından, ailelerinden, kendi özel işlerinden fedakârlık yaparak bu görevleri sürdürmeleri karşılığında elbette teşekkür borçlu olduğumuzu dile getiriyoruz. Bizler hiçbir yönetici arkadaşımızı eleştirmekten ziyade değişen dünyanın, değişen Türkiye’nin ve değişen Milas’ın vizyonu da çok farklı olmalı diye düşünüyoruz. Dolayısıyla yeni ve genç kadrolara ihtiyaç olduğuna inandığımız için bizler bu görevlere talip olduk” diye yanıt verdi.

 

“Biraz daha beklemeniz gerekiyor”

Başkan Adayı Gülen, kendisine son olarak sorulan ‘Çılgın diyebileceğimiz projeleriniz var mı? Bunlardan en azından bir tanesi nedir?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Siz ya da toplum ‘çılgın’ olarak değerlendirir mi bilmem ama bizlerin, gerçekten Milas’ın vizyonunu değiştirecek, MİTSO’nun gelecek dönemde hem üyelerinin hem de tüm toplumun sorunlarına çözüm üretecek bir yapıya kavuşmasını sağlayacak projelerimiz var. Ancak şimdiden bunları açıklamayacağız. Biraz daha beklemeniz gerekiyor ...”

 

İkinci bölümde seçim stratejisi belirlendi…

Gerçekleşen toplantının ikinci bölümünde basın mensupları, çalışma grubunun yanından ayrıldı. Başkan Adayı Gülen ve arkadaşları bu bölümde, yapılacak seçimlerde nasıl bir yol izleyeceklerini, hangi strateji ile hareket edeceklerini görüştüler ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık