Halil İbrahim Gülen, MİTSO Başkanlığına aday …

Adem KANKAYNAR -

Halil İbrahim Gülen, MİTSO Başkanlığına aday …
  • 13 September 2017, Wednesday 7:20

2013 yılı Mayıs ayında yapılan seçimlerde, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer ile birlikte yönetimde görev alarak, 7 kişiden biri olan ancak daha sonra yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden 3’ncü yönetim kurulu üyesi Halil İbrahim Gülen, yapılacak oda seçimlerinde başkan adayı olacağı söyledi.

Kamuoyunda uzun zamandır dillendirilen adaylığı konusunda görüştüğümüz işadamı ve halen MİTSO Meclis Üyesi Halil İbrahim Gülen, önümüzdeki süreçte yapılacak seçimlerde başkan adayı olacağını söyledi.

Son bir yıldır bir grup arkadaşı ile birlikte toplumun birçok kesimiyle görüş alışverişinde bulunduğunu, kentin ve özellikle de sektör temsilcilerinin sorunları konusunda detaylı bir çalışma yaptığını belirten Gülen; “Bir grup arkadaşımın aday olmam konusundaki ısrarı üzerine yaklaşık bir yıldır bir çalışma yürütüyoruz. MİTSO özelinde ve bu coğrafyada neler yapabiliriz, bu kentin marka değerlerini daha fazla öne çıkarmak suretiyle Milas’ı, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında nasıl daha iyi tanıtabiliriz, meslek komiteleri başta olmak üzere tüm Oda üyelerimizin taleplerini alarak, onların da demokratik bir şekilde Oda yönetiminde pay almalarını ortak akıl yoluyla nasıl sağlarız diye toplumun birçok kesimindeki insanla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.

Nasıl bir Oda istiyorlar, Odanın kendileri için neler yapmasını bekliyorlar, üyelerimizin gözünde kentimizin acil çözüm bekleyen sorunları ve bunların çözüm yolları nelerdir gibi başlıkları konuştuk. Tüm bu çalışmaları kayıt altına aldık. Bu kayıtları bir çalışma raporu haline getireceğiz ve seçim takviminin belirlenmesinin ardından grubumuzla birlikte yapacağımız basın açıklamasında bu çalışmayı kamuoyu ve elbette Oda üyelerimizle paylaşacağız.

Her konuda ciddi bir araştırma yaparak bir çalışma süreci geçirdik. Bu süreçte bizler de çok geniş bir bilgi sahibi olduk. Net bir şekilde söyleyebilirim ki, her çalışma sonuç odaklı olmalı ve bir hedef için yapılmalıdır. İşte bizler de böyle bir çalışmayı yaptık. ‘MİTSO VE SEKTÖRLER’ başlığı altında yaptığımız bu çalışmada; sorunlar, çözüm önerileri, talepler ve beklentiler, bu süreçte ziyaret edebildiğimiz Oda üyelerimiz, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerimizden görüş ve öneriler aldık. Ortaya konulan sorunların çözümü konusunda da birçok uzmanın görüşüne başvurduk. Kısaca, bu konuda bazı projeler hazırladık. Dediğim gibi, bu çalışmanın raporunu önümüzdeki süreçte paylaşacağız.

Göreve geldiğimizde, elimizde bir yol haritası ve hemen uygulamaya koyacağımız birçok projeyi bugünden ortaya koyduk.

Her şeyden önce Milas Ticaret ve Sanayi Odası genç ve dinamik bir personel ile çalışmalarını yürütüyor. Böyle bir personel kadrosuna yine genç ve 24 saat esasıyla çalışabilecek, tüm zamanını Oda için harcayarak bir yönetim kadrosu olması gerektiğini düşünüyorum. Yani Oda Yönetim Kurulu Başkanı, kendi özel işini terk etmiş, mesaisini Oda için harcayacak biri olmalı. Bildiğiniz gibi ben 2012 yılında işimi çocuklarıma bıraktım. O tarihten bu yana aktif olarak ticaret hayatının içinde değilim. Dolayısıyla bize böyle bir görev tevdi edilirse, mesaimizin tamamını Oda çalışmalarında harcayacağız.

‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla değil; birlik ve beraberliği sağlayarak, şeffaf, yenilikçi, ortak aklı kullanan, genç ve yeni bir kadro ile gözle görülebilir bir değişimin ve gelişimin yaşandığı bir yönetim anlayışıyla göreve talip olduğumuzu söylüyorum.

Seçim takvimi netleştiğinde, bugün kısaca belirttiğim konuları daha geniş bir şekilde siz basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız.

Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Bizler hiçbir grubun, hiçbir görüşün temsilcileri olmayacağız. Çünkü biz Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı, siyaset üstü bir kurum olarak görüyoruz. Bu anlamda, her türlü fikrin ve düşüncenin eşit bir şekilde temsil edileceği bir yönetim şeklini sergileyeceğiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık