Halk Eğitim’de farklı bir sergi…

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda dün, çok farklı bir serginin açılışı yapıldı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayından buyana Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde el sanatlarına yönelik açılan kurslara katılanlar tarafından el emeği-göz nuru hazırlanan ürünler, ‘Motiflerin Derin Anlamı’ başlığıyla sergilendi. Sergi açılışının ardından Gazeteci Volkan Yıldız tarafından hazırlanan videoda büyük bir beğeni ile izlendi.

Halk Eğitim’de farklı bir sergi…

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, bazı resmi dairelerin müdürleri, okul müdürleri, çok sayıda mahalle muhtarı, kursiyerler ve kursiyerlerin yakınlarının katıldığı sergi açılışı öncesinde konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram; “Öğretim Görevlisi Berna Sevinç, Çini sanatçısı Ayşe Arsin hocamızın çalışmaları, bizim buradaki idare heyetimiz ve müdürlüğümüz bünyesindeki tüm hocalarımızın katkısıyla bütün sanat dallarındaki motifleri, geçmişten günümüze aktararak hazırladık.  Aynı zamanda bu motifleri derleme ve kaynakçasını oluşturma gayreti içindeyiz.

Bugün burada, yaptığımız çalışmanın somut olarak ürünlerini görmüş olacağız ve arkasından kitabe şeklinde bu motiflerin ne anlam taşıdığını, milli-manevi ne gibi duygularla ortaya çıktığını da görmüş olacağız.

Birazdan açılışı yapacağız ve içeride sizlere 4,5 dakikalık bir video izlettireceğiz. Sonrasında ise hep birlikte sergimizi gezeceğiz” diyerek tüm katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

H.E.M. Müdürü Bayram’ın konuşmasının ardından serginin açılış kurdelası, Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı başta olmak üzere, açılışa katılan protokol üyeleri ve Halk Eğitimi Merkezi’nde görevli kurs eğitmenleri tarafından kesildi.

Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda sergilenen ürünler gezilmeden önce Gazeteci Volkan Yıldız tarafından hazırlanan 4,5 dakikalık, el sanatlarındaki motiflerin ne anlama geldiği, nasıl ortaya çıktığı ve nasıl işlendiğini anlatan bir video izlendi.

Video gösterimin ardından tüm protokol üyeleri ve diğer davetliler sergiyi birlikte gezdiler ve kurs eğitmenlerinden ürünler hakkında bilgi aldılar. Sergi açılışının sonunda ise tüm konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık