Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

‘Halk Oyunları Gecesi’ yoğun ilgi gördü

İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas Folklor Araştırma ve Kültür Derneği (Kulübü) MİFAD tarafından ortaklaşa hazırlanan Halk Oyunları Gecesi, Milaslılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Amfi Tiyatro’yu hıncahınç dolduran Milaslılar, halk oyunları ekiplerini alkış yağmuruna tuttular.

‘Halk Oyunları Gecesi’ yoğun ilgi gördü

Atatürk Kültür Merkezi’nde (Amfi Tiyatro) düzenlenen ve ilk kez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve MİFAD işbirliğinde hazırlanan Halk Oyunları Gecesi, Amfi Tiyatro’yu dolduran Milaslılar tarafından büyük bir keyifle takip edildi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Belediye Meclis Üyesi İlhan Şimşek, Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, MHP Milas İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Özkan, MİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emekli, Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun ve kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan gecede konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve MİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emekli, yapılan işbirliğine dikkat çekerek, yıl boyunca yapılan halk oyunları çalışmalarının düzenlenen bu gecede sunulacağını belirterek, emeği geçen eğitmen, öğrenci ve geceye katılanlara teşekkür ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından ilçemizdeki ilk-orta ve lise düzeyindeki okullarda, MİFAD Halk Oyunları Eğitmenleri tarafından verilen kurslara katılan öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterilerine geçildi.

Başta yöresel halk oyunumuz Zeybek olmak üzere; Kafkas, Ankara yöresi, Roman gibi farklı yörelere ait halk oyunlarını büyük bir başarıyla sunan öğrenciler, etkinliği izleyenler tarafından adeta alkış yağmuruna tutuldular.

Gecenin sonunda Milas Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve MİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emekli, öğrencileri hazırlayan eğitmenlere birer teşekkür belgesi takdim ederek kutladılar.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık