Halkımızı eğitememişiz… Milas Halk Eğitim yanındaki “Çöplük”, temizlikte sınıfta kaldığımızın göstergesi

Çevreciliğin, doğayı korumanın gündemi işgal ettiği bu günlerde,  Milas Halk Eğitim Merkezi’nin yanındaki çöp konteynerlerinin  görünümü, “İroni (İnce Alay)” konusu olacak durumda. İki konteyner boş dururken, dışına, yanına, yakınına atılmış çöp torbası, sebze artıkları, kutu, çuval gibi şeyler burayı, küçük bir çöplüğe dönüştürmüş.

Halkımızı eğitememişiz…  Milas Halk Eğitim yanındaki “Çöplük”, temizlikte sınıfta kaldığımızın göstergesi

Milas Halk Eğitimi merkezinde yalnızca el sanatları ve yabancı dil eğitimi verilmiyor; çeşitli sektörlerde çalışan esnaf için temizlik ve hijyen, sosyal ve kültürel gelişim konularında da eğitimler veriliyor. Geçenlerde, “Eğitim ve Vicdan bir arada olmalı” başlıklı bir yazı yayımlamıştık. Yerleşim yerlerindeki temizlik, bakım, çöplerin toplanması gibi hizmetler belediyeyi ilgilendiriyor; ama, bizim kültürümüzde de “Herkes evinin önünü temizlese, bütün sokak temiz kalır” atasözü var.

Tüm bunlar bir araya geldiğinde; habere konu olan ve fotoğrafladığımız çöp görüntüleri, yalnız belediye temizlik hizmetlerinin yetersizliğiyle yorumlanamaz; Geçen Meclis toplantısında Belediye Başkanı Muhammet Tokat, aynı yerle ilgili şikayet geldiğinde, “orayı temizlettik ve yıkadık, ama biraz önce duydum ki yine aynı hale gelmiş. Şimdi yine temizliyorlar, zabıta da buraya çöp atanları uyaracak” demişti. Ama aynı yer, yine aynı görünümde.. Bu torbalardan yağlar, sıvı başka şeyler çöplüğün çevresine ve kaldırımlara akmış, iğrenç bir görüntü içinde. Temizlik hizmeti yapılıyor, ama denetim ve müeyyide eksik gibi görünüyor ve elbette, eğitim ve görgü eksikliği olduğunu da kabullenmek gerekir.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık