Halkın Katılımı Toplantısı ertelendi!

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Halkın Katılımı Toplantısı ertelendi!

10 Mayıs Perşembe günü (bugün) saat 14’te Güllük Belediye Evlendirme Salonu’nda yapılacağı duyurulan ‘Güllük Limanı Revizyonu’ ile ilgili ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı, ileriki aylarda yapılmak üzere ertelendi.

Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıl Güllük Limanı’nın genişletilmesi amaçlı bir ÇED Süreci yaşanmış ve yapılan Halkın Katılımı toplantısındaki büyük tepkiler sonrasında, proje rafa kaldırılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde, ‘Güllük Limanı Revizyonu’ ile ilgili yeni bir Halkın Katılımı Toplantısı ilanı, ÇED projesini hazırlayan firmaca yayınlanmıştı. Bunun üzerine, bundan önceki toplantıya da Güllüklü vatandaşların talebi ile katılan ve hazırlanan ÇED’in hatalı ve çok eksik olduğunu anlatarak, özellikle denizin doldurulması konusuna itiraz eden Milas Kent Konseyi, Güllüklü vatandaşlar tarafından tekrar göreve çağrıldı.

Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, konuyla ilgili olarak Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nu toplayıp ne yapılmak istendiğini öğrenmek üzere firma yetkililerine ulaştı.

Güllük Liman İşletmesi, projenin, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün projesi olduğunu, ancak yarın (bugün) yapılacak olan Halkın Katılımı Toplantısı’nın, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün talebi üzerine ertelendiğini belirtti ve yeni tarihin daha sonra Bakanlıkça belirleneceğini bildirdi.

ÇED firması yetkilileri de, Milas Belediyesi’ne yazı yazarak, durumun anonslarla vatandaşlara bildirilmesini talep etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık